| Mikisan a întrebat:

In cat timp se scapa de miopie daca port lentile cu -1, 25?

Răspuns Câştigător
| Crina_7980 a răspuns:

Eu am miopie de 6 ani, a început la 0, 50 şi acum e 2, 75. Miopia doar poţi s-o ţii în control, adică să nu se agraveze, şi e posibilă o ridicare, dar să scapi definitv...nu prea cred.

6 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Din cate stiu, de miopie nu prea ai cum sa scapi (ea doar se agraveaza in timp), decat cu ajutorul unei operatii, care poate fi facuta doar in cazuri extreme. Imi pare rau, ca trebuie sa te dezamagesc. Oricum, succes! Numai bine!

| anad a răspuns:

Daca porti ochelarii ai sansa sa nu ti se agraveze, iar dioptriile se stabilizeaza pentru o perioada mai lunga de timp abia dupa 25 de ani. Miopia se corecteaza doar prin operatie cu laser sau acupunctura la cea cu dioptrii mici.

mira
| mira a răspuns:

Miopia se datoreaza unei configuratii anumite a ochiului.Nu este o boala.Asa te-ai nascut.Nu poti scapa de ea, o tii sub control.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De miopie nu ai sanse mari sa scapi, dar daca pui in practica sfaturile medicului oftalmolog ai sansa sa ramai la aceleasi dioptrii, citisem un studiu efectuat pe miopi, precum ca: miopia nu creste niciodata mai mult decat cea a parintilor, iar daca parintii tai nu au probleme de vedere poate fi doar o afectiune temporara aparuta in perioada pubertatii sau o alimentatie nocorespunzatoare.Morcovii contin vitamina A, un pahar de suc de morcovi iti poate imbunatati vederea nocturna si acuitatea vizuala.
O operatie cu laser Nu poate aduce dioptriile la 0, tu trebuie doar sa cauti o pereche de ochelari care sa te avantajeze din punct de vedere al aspectului fizic.Sa stii ca am vazut niste ochelariste foarte dragute, fara ochelari din contra arata ca dracu.Valabil si pentru baieti si nu recomand lentile de contact.

| Raul4825 a răspuns:

Salut! Referitor la problema ta, am gasit un videoclip destul de interesant:
http://www.youtube.com/watch?v=d2tWDAG6W9A

| enul a răspuns:

Si eu am avut miopie si am purtat oclelari cu dioptria de 3, 5 si am scapat in 2 ani si cateva luni, eu cred ca tu ar trebui sa scapi in cam 1 an si cateva luni ai sa scapi zic eu, sau daca nu mai repedewinking