Nu neaparat. Dar nu strica. Apa distilata nu are are asa multe impuritati. De exemplu, sunt aparate de calcat care au un filtru special de curatat apa de impuritati (de regula calcar inclus aici). Daca fierul tau are filtru de genul asta nu e nevoie sa pui apa distilata, daca fierul tau n-are - poti sa te gandesti sa pui dar nu moare nimeni daca nu pui
Nu trebuie, dar ajuta ca asa ai sa cumperi mai rar alt fier de calcat. Apa de la robinet e si murdara... si normal ca poate sa iti murdareasca hainele. Nu neaparat apa distilata, poate fi si apa purificata - exista tot felul de purificatoare de apa.
Apa distilata!= apa demineraliza!= apa fara asa multe impuritati etc...
apa distilata este pur si simplu doar apa (H2O). far nici un fel de alte impuritati (da.toate celelalte sunt impuritati)... evident cu o marja de eroare...(de ex99, 99% apa).in functie de aparatul de distilat.
dor rectificare la ce crede lumea ca e apa distilata
Nu este obligatoriu dar este recomandat. Apa distilată nu are clor și calcar ca cea de la robinet și protejează fierul de călcat.
Nu e obligatoriu dar il mai protejezi de impuritati si depunere de calcar. Eu am luat unul de aici http://statiedecalcat.ro/ si il folosec mereu cu apa distilata ca sa functioneze cat mai mult.
Da, pentru ca apa distilata e demineralizata si nu se fac depuneri de calcar pe teava fierului de calcat...
Din cate stiu, apa de robinet e dura, are tot felul de minerale si clor in ea si risti sa se ingalbeneasca hainele albe pe care le calci.