| gigiro a întrebat:

In ultimul timp, calculatorul meu e foarte lent. Care sunt cele mai bune metode de optimizare? Mentionez ca am doar un program antivirus -gratuit AVAST. Ce pot face? Adevarul este ca nu sunt prima proprietara si nu stiu ce fel s-a lucrat inainte cu el.

8 răspunsuri:
| GiovannyGrandiossu a răspuns:

1. O reinstalare de Windows 2. Mergi la risc fara antivirus, probabilitatea de a lua un virus/worm e aceeasi si cu si fara el. 3. Din BIOS transferul pe IDE la 32 de biti (default e 16) 4. Tot din BIOS frecventa memoriei RAM la cea mai mare treapta. Setari sunt mult mai multe si complexe dar necesita cunostinte si depind de ce aplicatii rulezi, dar astea 4 sunt "de baza".

| ColorfullColors a răspuns:

Ia-ti Norton Antivirus ca sa fii sigura, sau Antivira. Amandoua sunt bune.
Incearca sa stergi programele de care nu ai nevoie, probabil ai f multe, si din cauza asta calculatorul ti se poate deschide foarte greu. (stiu din experienta)
Si... acum ce sa zic? Un calculator nu tine o viata! O fi si el batran tongue

| tarziu a răspuns:

Reinstalarea de windows e cea mai buna solutie. Daca nu vrei sa reinstalezi si vrei sa faci 'curat', programele/jocurile de care nu ai nevoie se dezinstaleaza din 'control panel-->add removve programs'. nu se sterg!

| cristi 25 a răspuns:

Daca e calculatoru slab nu ai cei face daca e calciulatoru bun si se misca greu dai sai cureti discu si vezi cum se misca si daca se misca tot greu reinstaleazai windows-ul din nou, alceva nu ai cei face, nu conteaza al catelea propietar e sau cata lume la folosit, important e sa mearga.

| killer_1305 a răspuns:

Ar fi bine sa-ri instalezi windows 7 si apoi sa-ti pui Nod 32 (parerea mea ) si nu mai ai treabawinking

| simf a răspuns:

In primul rand verifica daca mai ai spatiu liber pe C:. Fa curatenie acolo si apoi scaneaza-l cu ce antivirus antispy ai.

| Delete a răspuns:

Reinstaleaza windowsul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@killer. daca isi pune windows ii va merge mai greu.laughing...pentru ce cere multi rami...
Parerea mea este ca ar trebui sa pui interfata windows 98 din Display properties -> Click dreapta pe desktop ->Properties ->Appearence (tab) ->Windows and buttons -> si selectezi Windows Clasic style. apoi te duci la Settings(tab) ->color qualitty -> si seletezi ->Medium(16 bit) selectezi Folder Options ->View (tab) ->Files and folders(categorie)-> si debifezi Automatically search for network and printers -> Apply si Ok big grin
si gata.
Calculatorul tau va deveni "avion" laughing
in mai putin de 10 minute! big grin