Se mai preda...
Nu exista un limbaj ideal, insa C/C++ stau la baza majoritatii limbajelor iar C++ ofera si posibilitatea de invatare a POO
Si in Pascal exista OOP derivat in Delphi, dar nu asta-i problema.
Pur si simplu mai degraba eu bat spre abordarea sintactica, respectiv apropierea spre limba engleza, un scop didactic sau dimpotriva unul mai...productiv / industrial.
Se stie ca Pascal e laudat pentru ca e foarte didactic. Insa cat de mult mai conteaza asta cand C++ e baza (Javascript, PHP, Java, C#, Ruby, Python) acum pentru limbajele din care se si produce ceva, inclusiv din el insusi, nu doar se rezolva probleme matematice simple in consola/terminal.
Normal ca nu exista un limbaj ideal, nici nu e asta scopul intrebarii. Ideea e sa aud preferinte / motivatii / puncte de vedere care atesta utilitatea unui limbaj.
Mai precis, ce ma intereseaza sa aud e un punct de vedere care cumva dovedeste utilitatea unui limbaj care e si folosit in industrie, ori dimpotriva, un limbaj didactic e prea ok si elevii n-au decat sa descopere singuri alte limbaje daca au atractie. Si cum oferi atractia asta elevului... daca nu o poate gasi el. Cum e mai bine practic? Limbaj pur didactic (fiindca la asta s-a cam limitat Pascalul si pana astazi) sau limbaj pentru general-purpose.
Eu am terminat anul acesta liceul si im invatat pascal.am facut doar cateva ore de c++.dar am avut diriginta de informatica si mi-a spus ca noi am fost ultima generatie care a facut pascal, ca de acum vor face numai c++ in liceu...dar nu stiu daca e doar la nivel de liceu sau national treaba asta oricum tu bacul il poti da din ce vrei
Si ati facut Pascal tot in editoarele (IDE) alea vechi de la Borland din anii '80?
Daaa oricum eu ma bucur ca am facut pascal, pentru mine c++ e chineza .dar cum am spus, diriginta mea a spus deja la noiile generatii(a9a si a10a) deja preda numai c++ si asa o sa faca si de acum in colo cu urmatoarele generatii.
Diriginta mea a spus ca deja preda numai c++...'
Scuze felul in care am scris, nu eram atenta
anonim_4396 întreabă: