"acum 1 minut | c0pil1n explică (pentru Brizbriz):
E jale. Am incercat peste 20 de drivere. Gunoi de amd."
DAP, asa e, imi pare rau sa admit, dar la amd e de vreo 10x mai rau ca la nVIDIA in materie de drivere
1) Cand blochezi Auto-Updates, nu se aplica si pentru drivere, asa ca nu mai pierde timpul, driverele generice sunt incluse in kitul si in fisierele instalate ale sistemului de operare, si nu pot fi oprite, nici macar daca opresti internetul.
2) cand instalezi un driver dedicat de pe site-ul producatorului, acesta inlocuieste driverul generic instalat de sistemul de operare.
Daca nu crezi, poti verifica versiunea si data driverului, atunci cand ai doar driverul generic instalat, apoi verifici versiunea dupa ce instalezi driverul AMD, in dxdiag - Display
(tastezi si apoi deschizi dxdiag in/din caseta de cautare).
De ce nu vrei sa ai ultima versiune a programului? In general, ele aduc imbunatatiri de aspect sau de performanta.
"imbunatatiri de aspect sau de performanta"
urmatorul lucru pe care o sa mi-l spui e ca in Ucraina nu e razboi si Putin se pupaceste cu Biden
PE CE LUME TRAIESTI?!?
update-urile aduc de asemenea si reducere de performanta, marirea gradelor din placa video cand te joci si MAI ALES BUG-uri
eu la Nvidia am blocat complet update, dupa ce mi-a tras-o... SERIOS
am o versiune care stiu ca e stabila si NU MAI VREAU ALTA... EVAH
asta e o chestie arhicunoscuta la placile video
eu am avut si o placa de retea la care aveam NEVOIE sa ii blochez update din windows update, pentru ca ultima versiune intra in power saving DEFINITIV, cu si fara optiunea bifata in driver
faci instalare fara net, apoi incerci sa ii blochezi serviciu propriu de update pe care si-l instaleaza, iar la windows update nu mai stiu, cauta pe google, am facut numai odata cu ani in urma, dar stiu ca a fost o masocheala totala pana cand in sfarsit a catadixit sa nu isi mai dea auto-update
Totusi am rezolvat misterul:
Am dat un reset la bios*
Am reinstalat windows-ul*
Am oprit update-urile*
Am instalat driverul de chipset de pe site-ul producatorului placii de baza*
Am instalat ultimul driver amd adrenalin varianta recomandata*
Am dat off la tot ce tine de reclame/notificari/etc*
La setarile din driverul video am selectat doar placa video pe performance si am oprit overlay-ul*
Sistemul este stabil! Deci problema a stat in ceva drivere pe care si le-a dat automat din windows update*