Depinde de sistem si de cati bani ai de bagat in el.
Daca te situezi pe la 2000 lei (sistemul fara periferice) te alegi cu un amd x4 (quad), pe cand de la Intel de abia cu un dual core (i3).
Daca bugetul tau e peste 2500 te poti uita la Intel. E mai eficient clock per clock si mai stabil in overclock (daca te pricepi).
Nici amd-ul nu e de neglijat. Eu am reusit un overclock pana la 4 ghz un amd phenom x2 550 cu o petarda de cooler.
Inca o chestie. Daca te intereseaza chestii gen randari si editari video ia Intel. Are niste tehnologii foarte folositoare in aceste domenii.
Daca ai cunostinte cat de cat avansate despre overclocking si esti dispus sa dai un ban in plus, ia Intel. Daca esti un utilizator "casnic" si cu buzunarul mai subtire, ia un AMD. Iar daca te intereseaza in special raportul calitate/pret, atunci iti recomand sincer AMD.
Logic ca Intel e cea mai tare companie si toate procesoarele dual-core suporta video hd de 1080p, si amd e bun dar nu la fel ca Intel!
Daca esti axat pe proectari, 3d, editari video mai toti spun cs INTEL este in frunte... este stabil si sigur
AMD nu este de neglijat nici el, foarte multi m-au sfatuit sa ma duc pe amd mai ales daca vreau sa ma bazez pe jocuri, cred ca sti foarte bine combinatia clasica de AMD si NVIDIA...
iar INTELUL il poti Combina foarte bine si usor cu GIGABYTE. la pret nu este o diferenta enorma...
YzuD întreabă: