Toate raspunsurile sunt false, mai putin cel care este inaintea mea, adica al lui Adrenalin. O retea se poate constitui si fara conexiune la internet. Asa ca Google din parti. Sa tineti minte ca intr-o retea este imposibil ca doua placi de retea (calculatoare) sa aiba acelasi IP! ESSTE IMPOSIBIL. IP-ul unic despre care se vorbeste aici este al Provider-ului de internet prin care aveti acces la internet. Atunci MyIP va va spune acelasi lucru, dar este al Provider-ului. Ca un raspuns valabil, trebuie sa faci asta, treci pe la fiecare calculator in parte, faci ce ti-a spus Adrenalin din CMD, afli tot. Dar nu stiu la ce ar folosi.
Stiu sa aflu ip-ul de la calculatorul meu! Eu vreau sa aflu ip-ul colegului de langa mine. Cred ca au toate acelasi ip dar nu sunt sigur. O sa vad la ora...
Deci daca sunt mai multe pc inseamna ca sunt legate la un router pentru ca doar nu o sa aiba net separat la fiecare(sau legate in retea) deci practic la iesire aveti acelasi ip toti zi-mi de ce ai nevoie ca sa iti explic ce ai de facut
variante ar fi gen hamachi (un programel care creeaza o retea jocuri in retea)daca pentru asta aveai nevoie
sau daca nu port forwarding (nu stiu exact daca asa se scrie) care se face din setarile roterului
N-are treaba faptul ca statiile au aceeasi parola cu conexiunea de retea. De cele mai multe ori raspunsul este afirmativ, adica da sunt grupate intr-o retea, de regula de intranet, ip-urile fac parte din clasa C si au forma 192.168.x.x. Ca sa afli range-ul in care se afla ip-urile statiilor trebuie sa te conectezi la routerul care administreaza intranetul si vezi acolo intre ce valori asigneaza adresele.
Toate au acelasi IP. Si scrii la google "my ip" sau intrii in CMD si scrii "ipconfig".
AvalohAlyn întreabă: