Cum zicea si cel de mai sus trebuie ca memoria RAM sa fie compatibila cu placa de baza dar trebuie sa tii cont de urmatoarele conditii:
-daca ai placa care suporta DDR3 nu vei putea pune memorie DDR4 pentru ca alimentarea este altfel. Deasemenea frecventele sunt diferite. Dar chiar daca frecventele sunt la fel, nu merge. Exemplu: Exista memorie care este DDR3 si are frecventa 1600 Mhz. Dar exista si DDR4 care are 1600 Mhz. Nu le poti inlocui una cu alta!
Anumite procesoare suporta numai anumite frecvente. Placa video merge cam cu orice. Mai este o legatura intre ele: BOTTLENECK. Este un fenomen fizic prin care o putere a unei componente este gatuita de alta. de exemplu: ai un procesor dual core si iei cele mai bune memorii posibile pe acel sistem. Degeaba. Sistemul nu va merge mai repede si va trebui sa cumperi un i3 sau i5, etc. Deci un procesor mai bun dar care nu depaseste posibiltatile placii de baza.
Frecventa ramilor poate fi mai mica decat cea a placii de baza?
Frecventa RAM-ilor n-are nici o legatura cu frecventa placii de baza care se numeste FSB. Ea trebuie doar sa fie intr-o plaja suportata de placa de baza. Exemplu: FSB-ul placii de baza este 1600 Mhz dar ea nu suporta memorii decat pana la 1333 Mhz. Deci, te rog inca o data, da-mi denumirea placii ca este mai usor asa.
M-am uitat si sunt compatibile. Mersi
Deci acea placa functioneaza doar cu memorii de 2133 Mh. Ai grija!
Memoria ram trebuie sa fie compatibila cu acea placa de baza, de exemplu eu am ddr 4 am cumparat ddr4, cateodata poti primi ecran albastru daca nu e compatibil cu placa de baza, vezi de aida si acolo isi apare ce memoie ram ai, recomand kinston, fiecare cpu are un maxim cat suporta, de exemplu eu am 32 gb, asta afli dupa seria placi de baza
Ella454 întreabă: