| Matt24 a întrebat:

Intrebare pentru cei pasionati de fotografie.Care este diferenta dintre un aparat foto compact(digital) si unul caruia i se pot monta diverse obiective(nu ii stiu denumirea oficiala, doar ca sunt mari si arata bine ^^)?

Răspuns Câştigător
| xXxXxXxXxXxXxXx a răspuns:

Acesete aparate se numesc "DSLR" denumirea vine de la "digital single lens reflex ". Cu ce este mai bun?, pai cu un dslr poti focaliza tu unde vrei de exemplu daca vrei sa faci poza la o floare un aparat foto compact iti focalizeaza automat pe fundal si floare vine incetosata, la acel dslr poti focaliza manual (fundalul sau floarea) mult mai multe functi, nivelul de iso (cat de fina sa fie fotografia ) la un dslr entry level nivelul de iso este foarte mare( 12.800)asta isemana ca daca fotografiem un peisaj noaptea va iesi mai clr, asta nu putem spune despre un ap foto compact care cred ca are maxim 1600 iso. in fine diferenta este foarte mare. Daca vrei sa iti achizitionezi un dslr iti recomand Nikon d3100 (http://www.emag.ro/......BA280K007) are un prieten si l-am avut si eu pe mana cateva zile intr-o excurie sunt foarte multumit de el si as vrea sa imi iau si eu unul identic, nu iti recomand sa iti iei un dslr daca nu ai avut cel putin 1-2 ani un aparat compact pe mana sa te inveti asa putin acolo :d... funda;;)?

3 răspunsuri:
| quartz1999 a răspuns:

Cele noi cu obiective se numesc DsLReuRI si sunt mult mai bune. Zoomul este mult mai mare si pozele ies mult mai clare.

| AlexCrb a răspuns:

Diferenta consta in claritate (pe scurt). DSLR'ul are mult mai multe facilitati pentru a face o fotografie. Nu sunt expert dar asta o stiu din poze. Lucrez destul de mult cu poze dar inca nu am un DSLR.

| al3utzu a răspuns:

Denumirea oficiala este DSLR si sunt mai bune pentru ca poti opta pentru tipul de obiectiv de care ai nevoie. Fundita?