anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Isp-ul meu ofera 2 ipuri pe un singur cablu utp.
Cu ceva timp in urma foloseam cele doua ipuri la calculatoare separate, dar pentru moment nu mai am nevoie de unul din ele. Deci folosesc o singura placa de retea cu unul din ipuri, si din cand in cand mut cablul utp pe cea de a doua placa de retea, pentru a folosi al doilea ip.
Intrebarea sta in felul urmator: Daca nu folosesc amandoua ipurile, imi poate afecta viteza la internet?
Intreb asta pentru ca inainte de a imi lua si ce-l de-al doilea ip, parca imi mergea mai bine internetul, dar vreau sa stiu daca este de la calculatorul meu sau de la internet(este adevarat ca in ultimul timp isp-ul s-a raspandit foarte mult, deci sunt mai multi utilizatori).

Vreau raspunsuri concrete si sigure, nu de la habarnisti

1 răspuns:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

N-are legatura nr de ip-uri validate cu viteza la net. Poate sa iti dea si 10 IP-uri sa-ti alegi, asta nu inseamna ca o sa mearga mai prost. DAR: daca furnizorul limiteaza viteza la internet pentru fiecare abonat ( nu pentru fiecare IP ) atunci e posibil sa iti fi limitat viteza la jumatate, pentru a avea in total aceeasi latime de banda pe ambele calculatoare cumulat, dar sunt slabe sanse. Sper ca ai inteles. Tot ce trebuie sa faci e sa intrebi la ei daca e cumva asa. Probabil ca nu e, si chiar daca e poate nu vor recunoaste. Dar cel mai probabil e din cauza ca s-a extins reteaua si e trafic intens.