Componentele unui calculator:
-Monitor
-Unitate Centrala
-Tastatura
-Mouse
-*Sistem audio (boxe)
-*Imprimanta
-*Scanner
-*Camera web
-*Microfon
-*Joystick
Principalele componente ale unui calculator sunt cele fara steluta. Cele cu steluta sunt obtionale...dar tot componente ale unui calculator se numesc.
Buna!
Si eu tot laptop am, dar am si calc...
pai un calculator are camera web, boxe, microfon si imprimanta.
Sper ca tiiam fost de ajutor.
Funda?
Procesorul este inima PC-ului si a laptopului. Calitatea sa garanteaza buna functionare a computerului, asa incat alegerea sa trebuie facuta cu atentie. Este important sa stiti ce tip de procesor alegeti, deoarece alte componente trebuie sa fie compatibile cu acesta. Brandurile in domeniu sunt Intel, AMD si Motorola (pentru computerele create de Apple). Procesoarele de tip Intel sunt mai potrivite pentru continutul media (de exemplu editarea de imagini), cele AMD pentru jocuri. Procesorul este dispus intr-un slot, care impreuna cu alte sloturi ajuta la conectarea altor componente.
Placa de baza are in componenta sa sloturile PCI (asigura conectarea placii de sunet, de retea si a placii video), sloturile ISA (mai putin folosite; acestea sunt dispuse ca suport pentru unele placi radio sau placi de retea), sloturile AGP (accelerated graphics port) pe care se pot conecta unele placi video cu viteza mai mare de 143 Mhz.
Hard diskul are drept carcateristica capacitatea de stocare a informatiilor: cu cat are mai multi gigabytes, cu atat este mai avantajos. De semnalat faptul ca, la alegerea unui hard disk, este important sa se stie garantia, care trebuie sa fie pe o perioada cat mai lunga. Bufferul este un alt element demn de luat in seama la achizionarea unui hard disk: un buffer de 8 mm este suficient. Viteza globla a hard disk-ului este, de asemenea, importanta, iar bufferul are un impact direct asupra acesteia.
Memoria RAM este un alt aspect pe care consumatorul trebuie sa il ia in seama la alegerea unui laptop sau PC. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine vor circula comenzile si se va accesa mai usor memoria hard disk-ului.
Placa video este importanta mai ales pentru adeptii jocurilor care solicita o vizualizare in conditii optime a graficii si cursivitatea jocului. Traficul informatiilor circula printr-un asa-zis "gat de sticla" numit "bus", care poate avea de la 64 la 152 biti, insa, ideal este sa aiba un numar cat mai mare. Pentru utilizatorii care nu au nevoie decat sa vizioneze filme si clipuri, se pot multumi si cu placa video on-board (care se afla deja inclusa in componentele calculatorului).
Placa de sunet si placa audio pot duce la pretentii doar in cazul gamerilor si a muzicienilor care au nevoie de o placa de sunet profesionala pentru aplicatiile intr-ale muzicii si inregistrarii.
Cooler-ul nu trebuie marginalizat. Un cooler supradimensionat va putea aerisi eficient placa de baza si procesorul, care va evita supraincalzirea si deci nu va ingreuna folosirea PC-ului sau a laptopului.Placa de baza este piesa principala intr-un laptop. Sper ca te-am ajutat funda?
Unitatea centrala este formata din: carcasa, placa de baza, procesor, placa video, hard disk(HDD), unitate optica (poate sa fie DVD-ROM, DVD-RW adica DVD Writer sau BluRay Writer), memorie RAM, placa de sunet si sursa (cea care alimenteaza calculatorul). Pe langa unitatea centrala sunt: monitorul, tastatura, mouse-ul si boxele.
Componentele calculatorului eletronic sunt:
-mouse;
-unitate centrala;
-tastatura;
-monitor;
-joystick;
-scanner;
-imprimanta;
si cam atat din cate stiu eu.