Ca sa nu exagerezi cu reincarcarile. Cu toate ca nu au memorie, prea multe cicluri nu le fac prea bine. NU trebuie formatate (descarcate complet si reincarcate) niciodata.
Bateriile li-ion si polimer au si un sistem de protectie in ele care taie curentul pe la 20% sau ceva de genul, tocmai pentru a nu se descarca niciodata complet. oricum pierd x% pe luna si fara consumatori, deci daca se inchide device-ul si-l uiti descarcat mult timp scade sub protectia aia si se strica.
Inainte se formatau bateriile prin 3 cicluri de incarcare de cate 8 ore.Ma refer la telefoane.Acum bateriile sunt deja formatate.Mai ales la tablete.Deci cand este 100% incarcata o deconectezi de la incarcator.
Normal ca au, pentru ca acumulatorul cand vine din fabrica nu stie inca ce e ala curent, asta ca trebuie sa-l inveti...
Formatarea se face in felul urmator: primele trei descarcari sa fie complete (inainte sa-l pui la incarcat) si primele trei incarcari sa fie complete (adica il lasi numai cat are nevoie sa se incarce, in nici un caz peste noapte sau 12 ore).
Acumulatorul va lucra la perf. max undeva dupa 6-8 incarcari!
Dupa formatare il incarci cand vrei dar niciodata mai mult decat ii trebuie!
Iar daca e cumva Li-Ion nu are nevoie de formatare decat sa-l tii 8 ore la incarcat de 3 ori... Asa am facut eu si merge bine ma tine mult bateria
Bafta si funda?
Nu mai este nevoie deoarece noile baterii nu mai trebuie formatate, inainte asa era. dar pentru siguranta tine-o o noapte la incarcat cat timp dormi
Bateriile din Lithium, din cate stiu eu, sunt deja formatate, si nu mai trebuiesc tinute la incarcat 24-48 de ore. E suficient doar, pana se incarca complet bateria
Eu am de Lithium, am procedat dupa cum am zis, si inca tina bateria 2-3 zile. Iti doresc o zi superba, Larisa
Nu trebuie lasata la incarcat zeci de ore, nu te lua dupa nimeni, eu am cumparat-o, am lasat-o 3 ore la incarcat si nu ma deranjeaza nimic la ea, o folosesc zilnic 3-4 ore si ma tine 5-6 zile
Buna dimineata 3-4 ore/zi si nu se descarca complet? Chiar daca esti pe Youtube prin wi-fi sau date sau te joci vreun joc care ocupa mult sau foosesti Facebook, care papa o gramada de resurse Tot 3-4 ore/zi stai si inca mai ai baterie?
alexgaga123 întreabă:
patricia17 întreabă: