| mircea22 a întrebat:

Laptop HP 15-fc0029nq, AMD Ryzen 3 7320U pana la 4. 1GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, AMD Radeon Graphics, Free DOS, argintiu. Ce părere aveți despre acest produs? Știe cineva dacă merge internetul pe fir? Ar fi suficient pentru o fetiță de clasa a 5 a?

Răspuns Câştigător
| AdrianGht a răspuns:

Buna seara! gasesti aici multe modele si poti cauta unul care are si placa de retea LAN.
https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/
De asemenea iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Pentru copii: ia-le Chromebook.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sau: daca tii neaparat sa-l cumperi pe ala, pui ChromeOS Flex pe el. E complet gratuit si mereu adus la zi.

| gapb a răspuns:

Pentru un copil de clasa a 5-a este un laptop foarte bun, merge internetul fara fir, are WI-Fi. Pui un Windows 10 pe el si ar trebui sa mearga fenomen.

Ca paranteza, Chromebook-ul este foarte slab la performanta.

| doctorandus a răspuns (pentru gapb):

Daca pui Linux pe el, vei fi deranjat ca parinte de 30 ori/zi. Daca pui Windows pe el, vei fi deranjat de 6 ori/zi.

Windows 10 s-ar putea sa nu mearga pe acel laptop (chestie de drivere), iar anul viitor Windows 10 va fi abandonat. Poti primi in continuare suport pentru Windows 10 dacă scoti banul.

1. Exista Chromebook-uri foarte performante (dar costa foarte mult).

2. Pentru editare de texte, citit carti, ascultat muzica, privit YouTube și mai stiu eu ce fac azii copiii la scoala, un Chromebook e mai mult decat suficient (dacă a fost produs din 2020 incoace).

Stiu ce vorbesc pentru ca folosesc Chromebook zilnic. Singura problema o are cu fisiere CSV sau Excel foarte mari sau cu PDF-uri foarte mari.

3. In mod normal nu poti virusa un Chromebook. E mai bine securizat decat MacOS. Plus că ransomware pentru Chromebook nu renteaza, deoarece aproape toate fisierele stau in cloud.

| gapb a răspuns (pentru doctorandus):

Asta este doar părerea ta pentru că tu ești utilizator de Chrome OS, dar din perspectiva unui copil e mai ușor să folosească Windows decât o struțocămilă de sistem de operare bazat pe Linux, în plus de asta poate mai vrea să joace un Minecraft, un Roblox, crezi că o să stea copilul să instaleze Wine și încă 30 de librării acolite dintr-un packet manager, dacă îi spui unuia de clasa a 5-a așa ceva probabil zice că vorbești extraterestră. ChromeOS este un sistem de operare limitat, care nu poate să le facă pe toate, oricât de mult ai incerca să-l glazurezi

In unele tari occidentale, elevii trebuie sa aiba Chromebook-uri.

Eu ma indoiesc ca o fata de clasa a V-a joaca Minecraft sau Roblox.

| Razzvan5444006644 a răspuns:

Eu as lu a ceva second hand de pe olx, asa am procedat eu, ceva cu gtx 1650, 1050 sau rtx 2050 e destul cat sa o tina pana la liceu nu merita nou sunt prea slabe

| Timgad a răspuns:

Pe Altex spune că laptopul nu are disponibil internet prin cablu, dispune doar de WiFi și Bluetooth. Pentru o fetiță de clasa a 5 a este mai mult decât suficient dar depinde și ce vrea să se joace!