E bunicel, dar poate va "cere" memorie mai mare, in functie de joc si de pretentiile tale.
Un calculator stationar de acelasi performanta este mai ieftin si mai rezistent.
Am nevoie de laptop pentru ca sunt la facultate
Orice laptop / pc se incalzeste repede cand te joci pentru ca soliciti procesorul si placa video. Este absolut normal sa se incalzeasca.
Problema la laptopuri este racirea destul de proasta din cauza radiatorului intern pentru ca nu se poate schimba, ca la un PC sa ii pui aftermarket.
In alta ordine de idei, poti sa te uiti pe google la diferite review'uri si teste.
Laptopul e bunicel pentru gaming dar nu e facut pentru gaming seria 300 din ce scrie pe internet.
Un laptop special conceput pentru gaming au de obicei racirea mai buna pentru ca e conceputa pentru stress. Laptopurile de office (ceea ce cred ca e si seria 300) pot fi folosite la gaming si in orice domeniu dar racirea nu se va face chiar asa de bine.
Ca o comparatie, eu am un laptop Asus r501vb (n56vb). Cand ma joc, am undeva la 90-95 de grade. (curatat, pasta termoconductoare schimbata). Pentru ca pur si simplu racirea nu este conceputa pentru asa ceva, dar asta nu inseamna ca nu ma pot juca sau ca am performante mai mici
Sper ca ai inteles, succes!
Pai si racirea asta afecteaza cu ceva fps urile?
Pai si racirea asta afecteaza cu ceva fps urile? si de ce ar scrie ca e laptop de gaming daca zici ca e de office?
Asa este conceput laptopul meu, am cautat diferite review'uri, am pus pasta termoconductoare pe baza de argint destul de scumpa si mare diferenta de cateva grade nu este.
Oricum nu ma deranjeaza, efectiv procesorul spune ca duce pana la 105 grade celsius dupa daca atinge temperatura asta se inchide sau se restarteaza laptopul automat.
Pana la temperatura asta in mod normal este considerat ceva "normal".
Am laptopul de vreo 4-5 ani (luat de nou) si crede'ma ca l-am folosit la toate domeniile si inca il folosesc (gaming, editari video/foto, experimente pe el, programare, server etc.).
Nu temperatura este problema, atata timp cat se mentine la stress sub 100 de grade, este ok.
Si da, daca pun mana unde iese aerul, nu pot tine mana, fiind temperatura extrem de mare. Probabil pot sa si prajesc cartofi pe procesor .
Am vazut pe internet ca unii gauresc carcasa s-a.m.d. N'are rost sa ma complic.
Pai tocmai ce ti'am spus. Depinde si de procesor, nu stiu exact seria procesorului, anumite procesoare (cu U la final in denumire) nu sunt prea bune pentru ca scade performanta la temperaturi mari. Iar unele (de exemplu eu am Intel i7 din gen 3. cu H la final) nu conteaza cate grade am, el merge la capacitatea maxima si la 105 de grade se inchide laptopul (momentan n-am patit pana acum).
Ti'am spus sa cauti recenzii pe internet si review'uri si vezi daca merita pentru gaming la banii astia sau gasesti altceva mai bun.
Poti cauta si pe mygarage (este forumul celor de la pcgarage).
Succes!
Florin_Frn_1998 întreabă: