Daca scoti hard disk-ul, vezi numai daca intra in bios mai usor, dar de mers nu va merge. Cam toate ssd-urile sunt la fel, adica merg in locul hdd-ului. Sunt laptopuri vechi unde nu merge ssd-ul, dar la laptopurile obisnuite care se folosesc acum, ssd-urile arata la fel ca si hard disk-urile si se potrivesc.
Diferenta dintre ssd si hdd: La aceeasi capacitate de memorie, ssd-urile sunt mai scumpe. Ssd-urile rezista mult mai bine la socuri mecanice (nu au parti in miscare, sunt doar circuite). SSD-urile au viteza de citire/scriere mai mare decat hdd-urile si atat pornirea calculatorului cat si pornirea aplicatiilor si programelor se face in timp mult mai scurt. Consumul de curent la ssd-uri e mai mic. Singurul dezavantaj la ssd-uri e numarul de scrieri limitat. Adica dupa un anumit numar de scrieri, scrierea se blocheaza si probabil ssd-ul trebuie inlocuit. Si hdd-ul nu exceleaza prea tare in privinta asta, deci si hdd-ul se uzeaza in timpul folosirii. Eu am de 2 ani ssd-uri si inca nu s-au stricat. La laptop am pus ssd Intel http://bit.ly/2URYznU Aici e mai ieftin http://bit.ly/2VGCBZj
Sunt si ssd-uri care se conecteaza altfel si care nu se potrivesc in laptop. Ca sa se potriveasca trebuie sa aiba interfata SATA 3. Majoritatea sunt asa.
Incearca sa scoti hard disk-ul si vezi daca intri mai repede in bios dupa ce l-ai scos. Daca intri mai repede, atunci hard disk-ul e problema si ii trebuie un hard disk nou.
Ca sa scoti hard disk-ul, scoate-i intai bateria daca se scoate, apoi hard disk-ul.