Vrei racire buna, cumperi un cooler extern de la marca buna. Niciun laptop nu are racire grozava din fabrica.
Cand se proiecteaza un laptop, racirea se alege in functie de procesorul si placa video instalate pe acel model.
Si daca de exemplu au primit multe reclamatii si retururi/retur la garantie pentru editia din 2018 a unui anume model, e foarte probabil ca editia urmatoare a aceluiasi model, de exemplu cea din 2020, să aibă racirea îmbunătățită.
Pana nu citesti review-uri detaliate, nu prea ai de unde sa visezi cum se prezinta un anume model.
Poti doar constata cat e de gros, si cate fante de ventilatie are (daca are pe fiecare latetala cate una, iar in spate 1 sau 2, e semn bun).
Eficienta racirii o poti stabili doar tu in practica.
Iar la Acer (nu stiu si daca la Predator, insa la cele de buget si cele casual, fiabilitatea e cea mai mare problema. Acum ce procent se datoreaza racirii, si ce procent alegerii unor componente mediocre, e alta poveste. Ideea e ca la retururi, Acer sunt printre primii. Nu cunosc insa nici macar un posesor de Predator, asa ca nu pot sa ma pronunt exact asupra acestui model. )
Ca alte marci de buget nu stiu cum se prezinta. Eu detin unul high-end...predator helios 700 cu rtx 2070 si i7-9750H deci si racirea ii pe masura. Are ventilatoare AeroBlade 3D din a 4-a generatie. Nu ii trebuie niciun cooler sau alte nebuneli si nici nu se incalzeste deloc in toate jocurile pe care le-am jucat pe el pana acum.