Pe laptop am Unbuntu iar pe desktop Windows 7. Dintre astea 2 as prefera Ubuntu, din cauza securitatii crescute si a rapiditati si nu numai, poti face si alte chestii pe care utilizatorii de windows doar vieseaza sa le faca cum ar fi : spargerea unei parole de wi-fi (a unui router wireless) sau sa faci flood pe un site, adica pe romaneste sa faci ca site-ul sa cada sa nu mai functioneze. Daca vrei sa testezi ubuntu fara ca sa-l instalezi in calculator ti-as recomanda instalarea lui pe un cd si il rulezi direct de pe cd sau pe un stick usb.
Uite ai aici un tutorial cum sa-l faci pe cd sau USB stick:
http://www.youtube.com/watch?v=FnmCAtL78f8
Parca mergeau chesittle de pe windows si pe ubuntu dar printr-un program wine parca... Oricum recomand Windows
Daca vrei multe jocuri si aplicatii Windows, daca iti doresti un sistem rapid si performant alege Linux.
Si nu pot sa joc ..de exemplu metin2 pe linux? ubuntu?
Nu stiu, eu am Windows, eu auzisem de la un prieten ca nu iti merge orice joc pe Linux, dar exista si aplicatii pentru jocuri.
Se poate rula si aplicatii windows (ce jocuri zici tu ), cu ajutorul unei aplicatii pe nume Wine, care se instaleaza foarte usor din Ubuntu Software Center. Bafta.
Eu prefer Linux. poate fi si Kiwi ..sau alte genuri. dar daca vrei sa te joci. iti recomand Windows. Linux este mai mult de programe.