| AndrewStar a întrebat:

M-am uitat pe niste site-uri si am observat ca va aparea GTA V pe calculator, asa ca m-am uitat de niste cerinte de sistem. Acestea sunt urmatoarele:
Cerinte de sistem minime: GTA V (Grand theft Auto V) (PC)

OS: Windows XP SP3, Windows Vista SP1 sau Windows 7 SP1
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.6 Ghz sau echivalent
Memorie RAM: 2 GB
Placa video: 512MB, ex. NVIDIA 7900 sau 512MB ATI X1900
Spatiu pe disc: 30 – 40 GB

Cerinte de sistem recomandate: GTA V (Grand theft Auto V) (PC)

CPU: Intel Core 2 Quad 3. 66GHz sau AMD echivalent
Memorie RAM: 4 GB
Placa video: NVIDIA GTX 480 sau similar ATI
Spatiu pe disc: 40 GB
Din punct de vedere al procesorului, un i3 3.4GHZ 3mb 1150 (Haswell) va putea duce sarcinile jocului? Daca da, as vrea sa imi recomandati o placa video care poate duce impreuna cu procesorul rularea acestui joc (bineinteles sa fie cat mai ieftina, adica raportul calitate pret sa fie unul optim). Daca nu va merge acest procesor, as dori sa imi recomandati altul (cat mai ieftin) nu conteaza daca este Intel sau Amd (as dori si sa explicati acea alegere).

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Procesorul tau e foarte ok. Ca si performante, e situat apraope de cele din cerintele recomandate, deci nimic de ingrijoare.
Totusi, acumc e placa video ai? Sper ca ai amcar 400 lei daca vrei o alta placa video...

12 răspunsuri:
| SorinTudor a răspuns:

Asus AMD Radeon R7 250 1GB e suficient si este undeva la 350-400 RON, desi indicata ar fi una de genul Saphire R9 dar pretul unei astfel de placi sare de 2.000 de lei.

Răspuns utilizator avertizat
| AndrewStar explică:

Acum nu am nici o placa. Ma gandeam la un buget de maxim 600 lei pentru placa video...

| AndrewStar explică (pentru AndrewStar):

Cam ce placa imi recomandati?

| sltlp a răspuns (pentru AndrewStar):

Daca nu ai o sursa prea grozava, maxim asa ceva: http://bit.ly/1hCx3TN
Daca ai insa o sursa cat de cat stralucita, asa ceva o sa fie perfect: http://bit.ly/1hCxaie

| AndrewStar explică (pentru sltlp):

O sursa de 450w (Deluxe) poate fi ok pentru a doua placa?

Nu. Sursa aia e cel mult ok pentru prima varianta.

Ce sursa imi recomanzi? daca imi explici alegerea facuta (sa fie usor de inteles) iti dau funda!

Ce sa explic mai precis? la sursa?

Criteriul dupa care ai ales-o. adica de ce o consideri una potenta! (pentru configuratie ce cuprinde acea placa video)

Nu ai precizat si un buget...
Insa ca idee, ca sa poti sa pui placa a II-a, asa ceva o sa fie mai mult decat suficient.
http://bit.ly/1icGBYp
E o sursa de la un producator care are o reputatie foarte foarte buna in acest domeniu(e unul din putinele cazuri in care conteaza si ce producator este). Nu te uita la nr de W, ca de la teorie la practica difera mult. Asa si delux se lauda cu 450w, cand ea e vai de ea, nu duce nici macar 40%...
Apoi, sursa asta vine cu 3 protectii: ovp: protectie la supravoltaj;
opp: protectie la supraincarcare;
scp: protectie la scurt circuit.
Sursa are pfc activ. Gasesti detalii pe wikipedia, ca aici e mult de scris despre avantaje.
De asemenea, sursa vine cu mai multi conectori.

Merci mult!