Daca vrei jocuri, atunci cred ca iti dai seama ca o rezolutie mai mare inseamna FPS mai mic, nu? Full HD e ideal, ca doar nu o sa numeri pixelii pe un display de 15-17 inch, nu? Uite, eu am un monitor de 27 la desktop, full HD, si e foarte ok.
A, ca sa iti dau totusi si un sfat mai pe subiect - in locul tau m-as uita dupa un desktop SAU un laptop refurbished cu 3 ani garantie, ceva strong. De exemplu - https://www.diabloscomputer.ro/......win-10-pro
Vreau să mă joc și jocuri din când în când. Nu mă joc in fiecare zi. Și nu mă deranjează să mă joc full HD pe un laptop 4k.
Și venind de la un monitor 4k. Și când văd diferență dintre full HD și 4k mi se pare destul de mare pe monitor. Și 4k îl folosești mereu fata de niste casual gaming. Asta mă gândeam. Acum nu știu de laptop ce să zic pentru că nu am experiență cu ele. Până la urma ecran mai mic înseamnă și diferența mai mica de claritate fata de monitorul meu de 27 inch 4k.
Dar după mă gândesc. E de ajuns un laptop pe placa intrgrata? Sau daca îmi iau un laptop mai vechi SH 4k dar cu placa video e mai bun că un procesor nou cu placa integrata?
Singurul laptop care l am găsit să aibă aproape de toate. Care atinge toate punctele. Deși e on the pricier side
Este - Asus ROG Zephyrus G14
Acum prețul este și in funcție de RAM și SSD. Dar și dacă iau varianta cu 8 GB pot face upgrade.
Ce părere ai?
Are ecran 1440, 120hz, gtx 1650, Ryzen 7 4800hs și o greutate de 1.6kg ceea ce mi se pare perfect pentru că nu e foarte greu.
Da un link te rog, sa vad exact ce submodel e. Daca nu are probleme cu racirea - cum au multe de la Asus - ar trebui sa fie okish. Daca are, degeaba are placa video ok, pentru ca dupa 2-3 minute de joc o sa iti faca throttling...
E de preferat unul mai vechi cu 3 ani garantie, pentru ca ala stii ca a fost deja folosit vreo 2 ani macar si daca ti se dau 3 garantie, atunci e build solid, profi. In mod normal un build sanatos de genul asta, nou, sare lejer de 2000 EUR.
Asta e varianta de 8 GB ram.
https://www.emag.ro/......D4NWXXMBM/
La 4000 RON nu e rau deloc avand in vedere cit costa placile video pentru desktop in ultima vreme, dar musai sa ii iei extensie de garantie la 3. Stiu o gramada de Asus-uri care au cedat cu mult inainte sa faca 10.000 de ore de functionare.
Review la un model apropiat, ca fix la asta nu am gasit - https://www.notebookcheck.net/......502.0.html
Era strong cu placa video dedicata. Placile integrate de la Intel inainte de iris xe sunt o gluma
Eh, daca nu ai nevoie de jocuri si alte sf-uri, merg si integratele mai vechi.
Hai că. Din teste și vorbit cu mai mulți oameni cică se încălzește tare G14. Mai mă uitam la un vivobook cu ecran 2.8k dar era și mai scump. M am dus până la urmă pe un Asus TUF de 15inch cu i7-10870h care ar veni tot cat un Ryzen 7 4800h și gtx 1650. E full hd cu 144hz și răcirea pare destul de buna. Pe lângă asta e nou cu garanție. Eu zic că merită
Ce inseamna nou cu garantie? CIT? Eu unul prefer un SH cu 3 ani garantie la orice ora unuia nou cu 3 ani garantie. Daca nu e evident de ce, uite ca detaliez: un SH care are 3 ani garantie e clasa business si e facut sa mearga vreo 5 ani non-stop fara probleme. Astea noi cu 3 ani garantie - doar ca nu prea gasesti asa ceva - crapa la maxim 1 an de expirarea garantiei, asta in regim uzual de functionare.
Pai e nou cu vreo 2-3 ani garanție.
Dar nu poți să iei numai SH totusi. Asta merge doar daca iei ceva mai vechi. Dar dacă cineva vrea cele mai noi specificații tot nou trebuie sa l iei. Și cineva care cumpără cele mai noi specificații oricum nu o sa stea mai mult de 3 ani cu același laptop. Deci depinde și de persoana
Specificatiilel le iei de moft. Am doua mini PC-uri cu i5, generatiile 9 si 10. SSD-uri PCIex, unul dintre ele are un GTX 1050 Ti, se misca brici ambele. Stii ce folosesc aproape tot timpul? Desktopul cu placa de baza de prin 2012 si i5-3570S, GTX 960, 8 GB RAM, SSD pe SATA. Iei ceva nou daca ai nevoie musai de USB-C, Thunderbolt, sau alte chestii pe care nu le ai pe ceva din 2018-2015. Altfel, e doar un fetisism asta cu specificatiile "la zi" si nimic mai mult.
anonim_4396 întreabă: