| Batmanuel a întrebat:

Ma dor putin ochii, ma simt obosit si imi simt ochii uscati daca stau la pc, Am monitor LCD de 22" credeti ca daca imi iau ochelari cu protectie fata de radiatiile ultraviolete vor repara aceasta problema? Are vreun efect? Intreb asta fiindca se zice ca la monitoare CRT functioneaza dar la LCD nu e nevoie, am gasit pe un site ochelari WAYFARER Fashion People la 15 lei insa pretul imi spune ca nu sunt de calitate

5 răspunsuri:
| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Monitoarele LCD sau LED nu emit radiatii. Monitoarele CRT emiteau o cantitate foarte mica de UV dar atat de mica incat daca te uitai 100 de ani la ele nu veai probleme cu ochii.

| TheQuestioner a răspuns:

WOW rolling on the floor te complici prea mult, tu ai spus :ma simt obosit, ai 2 variante : ori esti extenuat (iti e somn ) ori ai stat prea mult la calculator si ti-ai obosit ochii, i-a o pauza de 10 minute, nu mai mult, si o sa iti fie mai bine, sau daca trebuie sa porti ochelati, e indicat sa ii porti si la calculator.

| doctorandus a răspuns:

LCD-urile nu emit raze ultraviolete. Sticla opreste razele ultraviolete, asa ca daca ai ochelari din sticla sau pui un geam in fata monitorului iti va fi clar ca nu e de la ultraviolete.

| Batmanuel explică:

Dorm destul de bine, problema e cand stau la pc si am zis ca poate rezolv cu ochelarii astia impotriva razelor ultraviolete la 15 lei

| ByAnCa_5842 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa stai cam o ora o jumatate de ora la calculator si daca incerci asta si tot de doare nu strica sa dai o fuga pana la doctor si da sa-ar putea sa ai nevoie de ochelari.