| notmymonkeys a întrebat:

Mă puteți ajuta cu un actioncam pentru filmări în buclă pe bicicletă în jungla rutieră?
Am un Magicshine Seemee DV pentru filmări din spate, dar vreau ceva și pentru cască, mai ales că noaptea claritatea celor 1080p scade neașteptat de mult. La 445 lei însă nu pot să comentez.
GoPro, Insta360 și DJI am citit că se supraîncing și se opresc f. repede la 4k peste 25°C. Și bateria nu ține mai mult de 2 ore. Asta la un preț destul de exorbitant pentru ce oferă.
Pe autoturism am folosit 10 ani un DOD LS460W modificat (scos bateria), care filma fără fițe indiferent dacă afară erau 40°C și în parbriz 80°C. Numerele auto se vedeau clar chiar și noaptea la peste 100 km/h!
Presupun că militarii au camere care dau rezultate clare pe orice vreme, nu știfturi la prețuri umflate. Găsim ceva la fel de robust și noi ca civili? Nu mă refer la camere pentru cuptoare industriale, dar aș vrea totuși ceva robust, fabricat cu simț de răspundere, fără minusuri jenante (temperatură, baterie, preț).
Dacă nu, aș fi nevoit să modific din nou vechiul LS460W pentru operarea pe bicicletă, pentru următorii 10-20 ani.

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Stai ca nu am inteles in totalitate.
Doresti o camera sa filmeze in 4K pe baterie ore in sir, si sa nu se incalzeasca /opreasca?

Nu exista asa ceva.
Cele mai cele sunt DJI, dar nici macar ele nu duc foarte mult.

Eu as incerca asta, pare promitatoare.
Dar daca vezi ca nu duce 4K, ramai si tu la FullHD, ca e suficient pentru masina.

https://www.amazon.de/......B08GGD625Q

Cat despre calitatea ce scade "neasteptat de mult", e din vina marimii senzorului, nu neaparat a rezolutiei.
Se leaga putin una de alta, dar senzorul mic e principalul vinovat.

Camera de care spui are senzorul de 1/2, 7 inch, adica 0, 37 inch

GoPro are 1/1.9 inch, adica 0, 52 inch

ultimul model de DJI are 1/1, 3 inch, adica 0, 769 inch (de aceea costa 420-450 euro)

Cu cat e mai mare suprafata senzorului in inch, cu atat mai incarcate de claritate si detalii vor fi imaginile captate.

Bineinteles, conteaza mult si apertura (deschiderea maxima a diafragmei), dar aceasta e de regula f/2.2 la majoritatea aparatelor.