Pe certificatul de garantie scrie perioada. E posibil ca acumulatorul sa aiba o peroada mai scurta dect lap-top-ul. Formatarea se face la inceput.
In general, bateriile au perioada de garantie de un an iar laptop-urile 2 sau 3 ani (depinde de magazin si producator). Bateria se poate schimba (fie o schimbi tu, daca te pricepi fie la un service).
@criticul: In niciun caz 3 ani nu este un minim cand e vorba de garantie la laptop. Poate un maxim. Garantia standard pe care am vazut-o eu, este de 1 an. De obicei, pentru unele marci mai rasarite se da 2 ani (cum am eu). Poti sa dai si niste bani in plus cand il cumperi ca sa beneficiezi de garantie extinsa. Eu am mai dat inca 250 ron cand l-am cumparat ca sa beneficiez de inca un an garantie, deci in total 3.
On-topic: Acumulatorul se schimba foarte usor. Daca e pe 6 celule o sa coste cam 300-400 ron(depinde de amperaj si model)
Shin.
Garantia depinde strict de producator. Sint si garantii de 3 ani. Producatorul nu conditioneaza plata unei sume pentru marirea garantiei, asta este gaselnita magazinului.
Daca s-a dus bateria, nu ai ce face. Cumperi alta. Normal ca se poate schimba. Si nu e vorba de nici un program, are si ea o durata de viata. Cele pe NiCd cam un an, cele pe NiMH tot cam asa si cele pe litiu, cam 3 ani.
Cel mai bine e sa-l duci undeva la reparat... poate ii trebuie schimbata bateria... adica sigur asta trebuie facut la el... si da, se poate schimba bateria. Bafta
Intra pe site'ul oficial al laptopului .si documenteaza-te .la fel am facut si eu.pe mine ma tine bateria in jur de o ora. o ora jumate.