| qwaszx a întrebat:

Ma puteti ajuta si pe mine? Am la fizica o tema -sa fac un dinamometru. Imi dati niste idei cum si din ce il pot confectiona? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Incearca sa faci rost de un arc (resort) pe care poti sa-l pui într-un tub de plastic (PVC) în care decupezi o fereastra in lungul careia trasezi niste repere. Un capat al arcului îl fixezi de capatul tubului, iar de celalalt capat atasezi un carlig. Tubul sa aiba lungimea arcului comprimat. Succes!

9 răspunsuri:
| IQOnly a răspuns:

Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.Incearca sa il iei de la magazin, daca ai voie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa se calculeze masa molara si masa unei molecule de acedilena l2n2

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu si eu am aceeasi tema

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fal din cartoon

Răspuns utilizator avertizat
| blackwasp a răspuns:

Îți trebuie un arc care să suporte 500g (pentru dinamometru cu o scară gradată de 5 N, sau 1kg pentru 10 N). Agăți arcu de o riglă de exemplu (un tub transparent ar fi ideal) și imediat sub cârligul agațat de arc trasezi pe riglă o liniuță unde scrii 0 N, apoi agăți de carlig o greutate de 500 g și marchezi locul de întindere maximă a arcului cu 5 N, apoi folosind cele 2 marcații faci linii gradate pentru 2, 3, 4 N. Principiul este același cu al unui cântar.

| geanina13 a răspuns:

Nu ştiu şi eu am nevoie de asta

| ema_4338 a răspuns:

Ai nevoie de un arc(resort)un carlig(stativ)hartie milimetrica, banda adeziva transparenta si cutie cu mase marcate