| Lightdark a întrebat:

Mă scuzați că vă întreb dar smartphone-ul Nokia 9 PureView a fost lansat chiar pe bune adică chiar e un telefon cu 6 camere foto? Totuși a fost lansat in 2020 la aceea vreme tehnologia nu era așa de evoluată adică Samsung la aceea vreme lansa Samsung Galaxy S10 cu doar 3 camere mai era și o situație de urgență din pandemie etc etc etc adică dacă eu desfac telefonul in interiorul lui chiar voi găsi 6 camere foto sau doar 1 și restul sunt de forma ca la iPhone 14 pro max cumpărat de pe Amazon? Acele camere exista in realitate sau*doar pe hârtie*? Și dacă există în realitate asta înseamnă că telefonul întrece iPhone 14 pro max și chiar și iPhone 15 pro max și Samsung Galaxy S23 ultra nu?

18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nokia 9 PureView este primul telefon cu 5 camere.
Practic, are 5 + 1 camere (ultimul pentru sesizarea "adancimii" imaginii.

| Lightdark explică (pentru Bula):

Pai și modulele de camere sunt ca la iPhone 14 pro max lipite sau separate?

| Bula a răspuns (pentru Lightdark):

Nu stiu, nu sunt nici producatorul, nici service-ul lor. big grin

laughing) pai și de unde îmi pot da seama dacă e sau nu fake că la iPhone 14 pro max de exemplu îti dai foarte foarte rapid seama dacă vezi că are Google play dar la Nokia cum îmi dau seama?

| suntserios a răspuns (pentru Lightdark):

Cumpăra unu și desfal

Verifici autenticitatea la producator (Nokia), dupa seria si numarul de fabricatie.

Ok mulțumesc dar cum se verifică? Ca la CarVertical când verifică ăia mașinile?

Aproximativ.
In setarile telefonului trebuie sa fie afisate: fabricantul, anul fabricatiei, seria, numarul, codul IMEI, etc.

| doctorandus a răspuns:

Are cinci camere ale caror imagini se pun drept o camera. Nu le poti folosi separat, mi se pare doua sau trei dintre ele sunt alb-negru.

Iar pretul lui a fost 700 USD, deci la banii aia se putea.

| Lightdark explică (pentru doctorandus):

Cum adică alb negru? Adică ce eu pot filma alb negru cu aplicațiile camere foto din Google play adică nu e ceva wow apropo cat înseamnă 700 USD 400 de lei? E destul de ieftin

| doctorandus a răspuns (pentru Lightdark):

Imaginile alb-negru erau doar pentru luminozitate, alea se combinau cu imaginile camerelor color si-ti iesea o imagine foarte buna. Singura problema era ca multe camere consumau mult curent si avea o baterie slabuta.

Pretul era peste 3000 RON, dar eu l-am cumparat sub 300 Euro.

Wow serios? Pai și acum îl mai ai?

Deci nu era chiar strălucit dacă consuma continuu curent îmi închipui cate ore ținea bateria

Daca nu folosesti camera deloc, bateria tine foarte bine. Dar pentru asta trebuie sa elimini permisiunile la aproape tot ce foloseste camera.

L-am dat unei rude, pe urma mi l-a inapoiat, acum il tin de rezerva: daca se strica un mobil din familie, il ia p-asta.

| RoCkKiD a răspuns:

Mai multe camere nu inseamna ca sunt si mai bune, sunt o gramada de telefoane cu multe camere inutile.

In plus camerele de pe telefoanele mobile sunt destul de proaste oricum, pozele de pe iphone sau Samsung nu arata asa din cauza ca au camera mai pune sau mai multe, arata asa pentru ca sunt procesate intens inainte sa ti le afiseze.

| carevaescu a răspuns:

Da, a fost lansat. Pe bune chiar
Nu, nu se compara nici pe departe cu iphone 15 sau s23.