EVIDENT
nu numai producatori, dar si tipuri de procesorare
Intel si AMD in general produc in general procesoare de tip CISC (numar complex de instructiuni, adica PC-uri)
mai exista procesoare de tip RISC (numar redus de instructiuni) folosite in general la supercomputere ("numar redus de instructiuni"... DAAAAAAR, procesoare multe, multe, MULTE, MULTE, ceva de gen si 512 core pe o placa de baza)
apoi mai exista o tona de procesoare pentru chestii mobile, care in general se numesc ARM
mai nou, marele Apple, in nemuritoarea lor IMBECILITATE IMBECILA, au decis ca noile lor laptop-uri sa fie pe ARM
de ce imbecilitate... SIMPLU, la ce balarii am un laptop pe procesor de device-uri mobile si e laptop NU TABLETA, care pe drum e tableta, dar acasa de laptop cand o infig in docker?!?
Apple si tragi apa la WC
Se stie ca Apple au doar besini si nimic in plus
Niste speculanti care vand un rahat caldut si zic ca al lor este mai bun decat al celorlalti, din pacate gasesc din plin idioti care sunt dispusi sa dea bani mult mai multi pe laptopurile si pc-urile lor sau telefoanele lor, doar pentru ca platesti un brand...nu e ca la maisini unde la hipercaruri platesti enorm pentru performanta iar la limuzine pentru lux si siguranta
Eu nu cumpar de la Apple, dar nu am nimic contra celor care cumpara de la ei. Se zice ca laptopurile Apple cele mai noi cu procesor ARM merg super-smecher, in special daca le treci pe Linux.
Cu siguranta ca mai sunt firme care produc procesoare cum sunt cei care produc procesoare (CPU) pentru telefoanele inteligente.
Cu siguranta mai sunt firme care produc procesoare industriale, nu pentru PC-uri de care nu stim pentru ca nu intereseaza pe nimeni
Crezi ca proiectele secrete merg pe procesoare Intel sau amd? ale armatei SUA de exemplu si nu numai... nu, nu cred