NVIDIA = sli
radeon/amd = CROSSFIRE
in orice caz, NU, cu toate ca mircosoftii se dadeau rotunzi ca, cu directx 12 vei putea folosi in acelasi timp mai multe placi video de origini diferite si fara legatura hardware intre ele (sli/crossfire)
insa NU le-a iesit... sorry!
Mulțumesc, am inteles, momentan detin gtx 1050, ce mi-ai recomanda sa cumpar sa imi mearga pe placa de baza amandoua? si s-ar potrivi llaca mea video cu placa de baza ce e amd?
Pentru sli/crossfire iti trebuie placi video IDENTICE
cat despre potrivire, nu prea stiu, nu prea sunt asa de in hardware
pune o intrebare pe TPU... sunt unii care stiu
Nu inteleg pentru ce iti trebuie tie SLI/Crossfire cu placi video de genul.
Mai bine cumpara o placa mai scumpa dar mai buna.
Oficial, nVidia zice ca nu, nu poti face SLI cu doua placi diferite. Ei zic ca nu se poate nici cu doua placi nVIDIA diferite.
Pentru SLI, ai nevoie de exact aceiasi placa video, exact aceiasi cantiate de VRAM si de un SLI bridge.
Pentru crossfire, placile trebuie sa fie la fel(modelul: R9, RX580, etc...), insa nu trebuie sa aiba aceiasi cantiate de VRAM si iti trebuie un CF bridge doar pentru placi mai vechi.
DirectX 12 are ceva care ajuta la asa ceva, insa jocurile trebuie sa foloseasca DX12, si merge ok de multe ori. Insa nu stiu daca merge pe placi total diferite (AMD/NVidia)
Eu nu prea inteleg ce dracu parte nu ti se pare in regula?
-ca nu sunt la fel
sau
-ca placile nu au pini de SLI?
Sunt destul de sigur ca nu poti sa faci fiindca una are chipset de AMD si una de NVIDIA. Adica din cate stiu cu placile Nvidia poti face doar SLI iar cu placile AMD poti face doar Crossfire. Si plus de asta placa de baza este tot de la AMD deci nu o sa poti sa faci SLI, doar CrossFire. Cel putin asta e ce stiu eu