| Constantin_Madalin_1993 a întrebat:

Mi-am bagat windows 8 iar internetul pe care il folosesc imi cere sa introduc un ip. problema este ca dupa ce introduc cablul nu imi apare local area conection sa pot seta ip-ul. Ma poate ajuta cineva?
ofer funda

2 răspunsuri:
| supermdmario a răspuns:

Inainte de toate, vezi daca ai instalat driverul de la placa de retea.in mod normal,windows detecteaza automat toate componentele si,instaleaza driverele automat,totusi,este posibil sa nu instaleze anumite drivere, asa ca trebuie sa le instalezi manual.
in al doi-lea rand, daca ai driverul instalat(sper ca stii sa verifici asta, iar daca nu, vizioneaza videotutorialul acesta:https://www.youtube.com/watch?v=WdXzmJ9S7Fc.)N.B.In videotutorial este vorba despre update de driver,insa tu, trebuie sa expandezi meniul ADAPTOARE DE RETEA si, daca vezi un triunghi galben in acel submeniu, inseamna ca iti lipseste driverul si trebuie sa-l instalezi.
ca sa deschizi local area consction mergi in control panel si de acolo deschizi centru retea si partajare, iar de acolo poti configura o retea.pentru aflarea ip scrii pe google my ip si iti v-a arata ip-ul tau.

| Constantin_Madalin_1993 explică (pentru supermdmario):

Imi stiu ip-ul
driverul e bine instalat, alta e problema
eu am internet de la kabelnet. aceasta firma cere instalarea unui program, zcontrol, de pe site-ul ftp.knt.ro. Dar inainte de a accesa acest site trebuie sa introduc in local area conection la Internet Protocol( tcp/ip) un ip address, un subinet mask, un default gateway, un preferred dns server si un alternate dns server, toate aceste ip-uri le am pe contractul facut cu cei de la kabelnet.
Problema este alta: dupa ce introduc cablul nu imi apare local are conection cum imi aparea pe windows 7. sti care e problema?