Cred că nu ai desfăcut obiectivul (dacă e varianta VR II).
Sau nu ai reglat dioptriile la ocular.
PS. Exclus să nu fie compatibil. Am și eu acel obiectiv (vr 2); am avut și VR 1. Ambele au mers OK pe D3200, D5100, D50. Cum mama naibii să nu fie compatibile dacă sunt făcute pentru aparatele aceleiași firme?!?
Ce anume sa desfac?
Cred ca nu e compatibil
Dar tot asa se vede neclar
Copile, crede-mă! E compatibil! Ai citit manualul de utilizare? Obiectivul are o poziție așa-numită de transport, care e mult scurtată față de modul normal de lucru. E blocat în acea poziție cu un buton aflat pe centrul inelului de zoom. Apeși pe el și rotești - obiectivul poate fi folosit.
De asemenea, ocularul are chiar lângă el o mică rotiță - o miști (după ce faci clarul pe un obiect depărtat cu contrast bun - ascultă confirmarea sonoră a focalizării corecte) până vezi clar.
Nu uita nici să verifici că obiectivul e setat pe autofocus (nu pe manual!). Are un switch pe corpul lui.
Revin, pentru că am aflat întâmplător că e posibil să fie totuși o problemă de incompatibilitate: acel obiectiv se pare că e făcut pentru aparatele D3300 și nu se „împerechează" bine cu 3200. Mergi la magazinul de unde l-ai luat (sau sună firma care ți l-a trimis acasă dacă l-ai luat online) să rezolve problema.
Oricum, dacă citeai toate hârtiile cu care a venit aparatul și obiectivul, ai fi găsit și singur informația asta și o rezolvai de mai mult timp.