Micro cardul este intr-un adapter, in general micro cardul este mai mic decat un sim, el sta intr-un adapter ceva mai mare. Acel adaptor-- hai sa o dam pe romana-- are pe margine un mecanism de blocare, verifica acel mecanism. Eu am patit ca sa imi fie fisurat adaptorul de la card si cand il introduceam in laptop imi mergea pe pozitia lock, s-a rezolvat cu super glue...si multa atentie. Poti observa daca ai problema cu adaptorul de la card(adica cu mecanismul de blocare) prin introducerea acestuia in laptop(daca ai card reader), daca ai cumva inca un card pe acasa schimba adaptoarele, astfel iti vei da seama cine e de vina cardul sau adaptorul.
PS:incearca sa bagi alt card in aparatul SONY. cam acestea sunt cele 3 posibilitati, recapitulam:
1. adapator la card blocat, verifica pozitia lock de pe lateraul adaptorului, verifica daca nu iti este fisurat/rupt adaptorul. se mai intampla, vezi cazul de fata.
2. verifica cardul schimband, baga-l intr-un alt adaptor daca ai
3. verifica aparatul, baga alt card in aparat daca ai
ps2: 90% sa fie prima sitatie bafta
Daca este cu adaptor SD card verifica ca pe laterala are un mic butonas, acela trebuie pus pe pozitia deblocat, posibil ca este pe blocat.
Succes si poze reusite iti doresc!
Buna Scoate cardul din aparat si vezi ca pe latura stanga sau dreapta are o chestie mica si sub ea scrie lock si trage in directia opusa in care ii cand iti zice ca, cartela este blocata Daca ii in fata trage in spate sau invers
UnchiulRamiz întreabă: