Eu am folosit Kaspersky. Si cand il foloseam am pus Microsoft Defender pe "scan in the background". Adica Defender nu era antivirus in timp real, ci doar scana fisierele la anumite intervale.
Nu e recomandat din cauza conflictelor, nu din cauză că ar consuma multe resurse. Alege orice antivirus, important este să fie doar unul.
Iti recomand Avast ca antivirus si Comodo ca firewall.
Kaspersky, bitdefender etc sunt ok si ele.
Nu cred in retorica "kaspersky e rusesc, bla bla. "
In orice caz. Cica cel mai bun la detectie e bitdefender.
Eu prefer avast pentru boottime scan - adica face un scan inainte de incarcarea windowsului.
Comodo firewall il folosesc in principiu sa blochez toate conectiunile "in" - asta e f important. Plus il am setat sa ma notifice cand un nou program vrea sa se conecteze la net.
Mai trebuie sa faci disable la toate services care sunt menite pentru controlarea remote a pc-ului
Unul mai putin cunoscut dar care isi face treaba de rupe, HitmanPro, m-a scapat de multe probleme in trecut pe care AVG si malwarebytes n-au putut sa le dea de cap.
Din ce am observat defenderul chiar își face treaba destul de bine. Mi-a detectat o grămada de keyloggere. Bagă software-ul potențial rău sau chiar rău în carantină direct. Aproape nimic nu-i scapă crede-mă. Pentru un utilizator normal este suficient defenderul după părerea mea. Nu are rost să te complici cu altceva…
Are dreptate.Nu e bine sa ai doua antivirusul în același timp.Îti îngreunează sistemul iar toate aplicațiile și jocurile vor merge sacadat.
Cu privire la antivirus, nu recomand Kaspersky deoarece e rusesc, în special în vremurile de acum, atacuri informatice și colectare de informații.
Eu as alege BitDefender sau AVG
Un antivirus poate să consume jumătate din resurse, dar două... Eu, de exemplu, nu folosesc antivirusurile și verific file-urile ep virustotal, dar dacă îți convin trebuie să folosești doar unul.