| Jony123 a întrebat:

Mi s-a ars coolerl de la laptop si vreau sa il schimb dar am vazut ca au mai aparut si aletele externe si ma intrebam daca sunt mai bune alea externe de cit cele interne, mai ales ca cele externe sunt mai ieftine! Dar parca e bun ala intern ca daca mai merg cu el peundeva nu trebuie sa iau coolerul extern si nu oriunde ai prize, nu plec asa des cu el (din an in pasti), dar nu stiu parca unu intern ma tenteaza, dar care e mai bun si eficient?

4 răspunsuri:
| Aero a răspuns:

N-ai spus nimic stupid dof21winking. poate nici ceva foarte util, dar nici stupidbig grin. Acel cooler extern poate e un cooling pad din acela, dar intr-adevar cum zici si tu asta e asa pentru o mai buna intretinere(eventual a unui laptop nou cumparat), parerea mea. N-ai gasit bggd, solutia intr-un service de calculatoare? Trebuie sa-ti faca ei treaba cumva. Poate iti reuseste un service sa-ti faca treaba mai buna. Cu siguranta ca cei de acolo au mai dat de asa ceva la viata lor.

Abh
| Abh a răspuns:

Poate voia sa zica hard disk extern si s-a incurcat, in situatia asta un hdd extern e foarte bun, au capacitati de stocare mari si preturi bune (1tb cam la 300ron), insa e mica viteza de transfer pentru ca e limitata de usb, deci nu e recomandat sa tii windowsul instalat pe el.

| Jony123 explică:

Am fost la un service... lau desfacut, si au zis ca, coolerul intern este bun, nu e ars si merge, mila aratat mie la un acumulator legindul prin niste cabluri si mergea de rupea dar fazai ca nu trimite placa de baza semnal de nu merge... si mea zis ca nu are ce sa ii faca decit sa imi eau un cooler extern, ma cautati si voi pe net si vedeti imagini ces alea, sunt niste suporturi un fel de mesute care au un sau mai multe coolere care trage aerul cald din laptop si il scoate afara!

| dof21 a răspuns:

Nu ma pricep eu foarte tare la hardware dar sincer iti spun este prima data in viata mea cand aud de cooler extern. Cred ca faci confuzie. Coolerul (intern sa ii spun ) nu face altceva decat sa iti impiedice procesorul sa se supraincalzeasca. Deci unul "intern" iti trebuie oricum, altfel nu apuci sa vezi sigla de la sistemul tau de operare ca s-a si stins. Cel extern, de care ai auzit tu nu face altceva decat sa te faca pe tine sa te simti mai confortabil, neincalzandu-te la picioare (este un fel de placa), racind laptopoul de la exterior spre interior, dar niciodata nu iti va fi de ajuns pentru ca laptopul tau sa functioneze.
Daca cineva crede ca am spus ceva stupid va rog frumos sa imi spuneti.
Va multumesc