1. Memoria RAM.
- Fie s-a mişcat în slot fie este defectă.
SOLUŢIE: Puteţi citi aici un articol despre defecţiunile generate de memoria RAM.
2. Harddisk-ul.
-Fie este defect fizic, fie sistemul de fişiere a avut de suferit.
SOLUŢIE: Se înlocuieşte harddisk-ul, se repară sistemul de fişiere.
3. Sursa defectă care nu mai poate oferi nivelele de curent şi tensiune necesare funcţionării normale a componentelor calculatorului. Posibil condensatori uscaţi sau sursa este de putere mică.
SOLUŢIE: Se înlocuiesc condensatorii uscaţi (cel mai bine ar fi să apelaţi la un electronist asta dacă nu sunteţi dumneavoastră unul), se înlocuieşte sursa.
SFAT: Bine ar fi să luaţi sursa defectă cu dumneavostră la un magazin de profil pentru a cumpăra ce trebuie!
4. Procesorul se supraincălzeşte
- În cazul unui cooler defect sau a unui radiator îmbâcsit cu praf se poate supraîncălzi procesorul, de aceea sistemul pentru a proteja componenta se restartează sau se opreşte.
SOLUŢIE: Se curăţă de praf radiatorul şi ventilatorul de pe acesta, se gresează ventilatorul, eventual se înlocuieşte ventilatorul.
5. Calculatorul este infectat cu viruşi.
SOLUŢIE: Dezinfectare cu un ativirus dacă PC-ul mai reuşeşte să pornească sau un antivirus special care poate fi încărcat de pe o disketă, stick usb, CD bootabil.
ATENŢIE: Devirusarea calculatoarelor de multe ori nu se soldează cu succes. Dacă infecţia virală este foarte pronunţată atunci cel mai bine este să se salveze datele preţioase şi să se reinstaleze sistemul de operare.
Posibil sa ai vreun virus prin calculator. vezi daca nu so fi ars vreo componenta a calculatorului si daca tot asa face reinstaleaza windowsul