Verifică mai întâi dacă funcţionează alimentatorul. Majoritatea scot 12 V aşa că poţi verifica dacă funcţionează şi cu un bec auto mai mic ( semnalizare, poziţie ).
L-ai legat in scurt. 80% sa fi ars vreoun condesator de pe placa. Ce-l mai bine ar fi sa il duci la un service. Macar sti sigur ce are. Posibil sa nu il fie ars.
De 12V e alimentatorul si l-am probat cu un ventilator de PC care necesita 12V si merge perfect.
Cu un aparat de masura. Verifici de pe placa care condesator ii ars. sau uitate pe placa daca ai vreoun condesator mai negru sau umfat. inseamna ca ala e puscat/ars. Daca il gasesti poti sa il faci tu. il dai jos si dupa el iti cumperi altu l-ai pus si gata. iti trebuie doar un pistol de lipit
De obicei monitoarele cu sursa externa au protectie pentru inversarea polaritatii.(o dioda)Dar s-ar putea sa aiba si o siguranta (din alea de sticla cu capeta metalice)Ce monitor ai? Poate putem face ceva ca astazi e sambata.
P.S. Alimentatorul E BUN?(atinge pentru scurt timp firele si vezi daca apare o scateie mica)
Da ieri a mers perfect cu o sursa. dupa l-am scos de la sursa si mi-am adus alimentatorul extern care l-am legat la acea mufa si nimic. am reinceracat cu sursa si la fel nimic. e dezlipita eticheta aia de pe spate.
Desfa monitorul si vezi unde duc firele dela mufa(s-ar purea mufa sa fie direct pe placa)
L-am desfacut si da mufa e direct pe placa. Intre timp am gasit si eticheta si modelul e: TFT 1560-S26361-K882-V170
Nu are nici o siguranta de genul cum mi-ai explicat. insa vad 2 condesatori putin umflati(dar foarte putin)
Cred ca sunt de aceiesi valoare(1000/16/ s-au 2200/16)CE scrie pe ei?(clar ca s-au dus!
Urmăreşte traseul de la mufa de alimentare la placă. Traseul de masă e mai puţin probabil să fie afectat, urmăreşte tot ce e pe plus. Este posibil şi un traseu la scurt să se fi exfoliat.
Cu ce as pute inlocui acei cidesatori? trebuie exact aceiasi seri nr?
Da sunt de220 microfarazi la 25 v.Chiar daca sunt putin umflati e clar ca s-au dus.Ii poti inlocui(tinind seama de polaritatea fiecaruia semnul alb/gri din dreptul terminalului/piciorus = minusul condensatorului)si cu alte valori:330/25,470/25 daca nu gasesti neaparet 220/25 (25 NU e critic dela 16/25/35/50 oricare pot fii folositi cu conditia sti intre in carcasa).Cei cu o capacitate si voltaj mai mare sunt mai voluminosi.
Mai sunt si sigurante ascunse:sub forma unor rezistori(rezistente)care pleaca chiar dela contactele mufei si duc mai departe.De obicei in dreptul lor scrie F~...A...V. Punctele insemnand valoarea lor(curent si tensiunea )de lucru a sigurantei
Adaugama te rog pe mess in lista ca sa iti pot da niste poze sa vezi exact de ce e vorba. id: mariuss_f18 Te rog mult!
NU trebuie exact! Acele "serii" sunt de fapt valorile de lucru a condensatoarelor
Tensiunea, în volţi ( V ) poate fi egală sau mai mare, capacitatea este bine să fie egală sau puţin mai mare ( ex în loc de 220 μF poţi monta 330 μF sau în loc de 470 μF 680 μF ) depinde acum şi de spaţiul pe care îl avem la dispoziţie.
Condensatorii electrolitici sunt ca nişte butoiaşe ( sau cilindrii ) montate vertical. Au două picioruşe lipite pe spatele plăcii.
În cazul tău nu cred că s-a întâmplat vreo problemă cu aceştia deoarece acest lucru se întâmplă în timp îndelungat. Dacă se degradează repede de obicei explodează, pocnesc, cu zgomot. Dacă ai diodă de protecţie pe alimentare nu aveau cum să pice. Mai degrabă cred că s-a întrerupt traseul de alimentare.
Datorita tie imi merge perfect monitorul. il folosesc cu acea sursa de PC. Daca il leg la sursa din Pc. e posibil sa se arda? Mai am in Pc 2HDD un Cd-Rw si placa de baza. pe sursa scrie 400w FOR TOTAL COMBINATION. Multumesc mult inca odata!
Sursa e destul de slaba! Si nu-ti va duce in timp. Avand si doua hdd nu-ti recomand sa legi si monitorul! Cu o sursa de 600Ws-au750W n-ar mai fii o problema
Poti invarsa polaritatea celelaltei surse adica aia capsulata.DAR MAI INTAI REBUIE SA VEZI POLARITATILE(cea a monitoruluo cu sursa)