Nu! Cam multe pretentii. Fa diferenta intre IDE si compilator!
In plus, e absurd ceea ce gandesti in cazul C++
E ca si cand ai pleca de la premisa ca scrii din start cod perfect functional, fara erori, iar compilarea e inutila. Sa citesti despre compilare si editoare de legaturi.
Un sistem de operare ca Windows nu va interpreta automat un fisier.CPP, ci va rula executabilul.EXE rezultat(printr-un editor de legaturi/linker) in urma compilarii programului in C++.
Limbajul cpp este unul compilat, cum ai vrea sa rulezi un cod in cpp fara sa il compilezi. Fa diferenta intre limbaj compilat cel interpretat. Nu ai nevoie de niciun editor special, poti scrie cod cpp si in notepad si sa il compilezi in linia de comanda.
Am precizat "executarea directa"... ma refer si la compilare in timpul executarii, da' ma rog...
Pai si mai mult decat iti face un ide precum Eclipse sau MVS ce vrei. Dai click pe run si iti compileaza apoi ruleaza imediat.
Pai cum sa executi fisierele cod fara compilator? stiu la ce te referi tu insa din cate stiu functioneaza doar la limbajul de programare AutoIT http://www.autoitscript.com/site/autoit/
albertodelrio211111 întreabă: