| ComanIonut05 a întrebat:

Nu inteleg ceva... Daca am cumparat o licenta de windows 10 pro de pe site-ul lor oficial (Microsoft) o pot folosi de cate ori vreau eu? Daca da este pe viata? Adica are o data de expirare? De aici am cumparat licenta de windows 10 pro : https://www.software-deals.ro/......gital-esd/

Răspuns Câştigător
| DavidoffUser a răspuns:

Ok! Pai ar fi cam asa :
Licenta e pe viata, deci stai linistit, DAR, nu stiu, si ar trebui sa intrebi pe site-ul lor de suport pentru o clarificare, daca licenta asta o poti folosi DOAR pe componentele tale actuale (de obicei placa de baza, procesor ), windows-ul fiind evident OEM, SAU si pe alte componente daca in viitor iti schimbi pc-ul, upgradezi, ceva de genul.
De exemplu, eMAG vinde licente OEM, care merg doar pe un singur PC si asa ramane, si licente (mai scumpe ) pe care le poti instala de cate ori vrei, indiferent de componente cu conditia sa nu fie instalat simultan pe alt pc, gen 2 pc-uri cu aceeasi licenta, da eroare la instalare.
De ex: instalezi acum W10 pe pc-ul X, il dezinstalezi si il instalezi pe un alt pc si merge fara probleme.
In varianta OEM, il instalezi pe pc-ul X, asa ramane pe viata, nu mai merge pe altul pentru ca un cod din windowsul OEM recunoaste doar primele componente pe care e instalat FRESH, pe restul nu mai merge indiferent de ce i-ai face, iti da eroare la instalare.
Sper sa intelegi, cred ca am explicat cat de cat bine si ii intrebi asa : " Licenta este OEM sau o pot instala si pe alt PC daca in viitor fac upgrade? "

2 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

O poti folosi pe un singur pc/laptop.
ca aceeasi copie de windows o reinstalezi de cate ori vrei pe acelasi pc/laptop...e treaba ta. legal nu o poti folosi pe altul.
e pe viata, desi atunci cand windows 10 o sa fie descatalogat, adica foarte vechi, o sa renunti singur la el. insa nu e cazul acesta in prezent.

| Andreiy0505 a răspuns:

Salut Andrei,
Si eu nu stiam foarte bine de unde sa imi achizitionez un Windows dar la recomandarea unui prieten am primit situl : https://www.mykey.shop/ro. Se pare ca situ vinde licente windows si produse Microsoft licentiate care au fost folosite pentru o anumita perioada de timp iar licentele sunt inca valabile. Eu il folosesc deja de 6 luni si sunt multumit :). Au si preturi bune. Bafta!