| User252426 a întrebat:

Nu pot plătii cu telefonul.
De ce?
O fii că am actualizat software manual cu.zip? Verisune HyperOS 1.0.10.0
Xiaomi Redmi Note 13 pro plus.
Ce să fac să permită google plata telefon NFC?
Când dau pe cititor îmi zice că este incompatibil software chestii de genul.
Când intru în aplicația portofel zice că ori e mod root ori e software necertificat. Ms fundă.

Răspuns Câştigător
| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Sunt multe optiuni de incercat. Conf AI:

1. Verificarea certificării software-ului:
- Intră în Google Play Store.
- Mergi la Setări > Despre > și verifică dacă scrie „Dispozitiv certificat" sub „Certificare Play Protect".
- Dacă scrie „Dispozitiv necertificat", acesta este motivul pentru care Google Pay și alte aplicații NFC nu funcționează.

2. Revenirea la firmware oficial certificat:
- Dacă ai instalat manual un firmware custom (chiar dacă e oficial Xiaomi, dar nu prin metode standard), acesta poate duce la pierderea certificării.
- Descărcă firmware-ul oficial de pe [site-ul Xiaomi](https://www.mi.com/global) sau folosește MiFlash Tool pentru a instala software-ul original.
- Asigură-te că folosești metoda standard, care garantează certificarea Play Protect.

3. Verificarea pentru root sau modificări:
- Dacă dispozitivul a fost rootat în trecut, unele aplicații NFC, inclusiv Google Pay, pot detecta modificările.
- Dacă nu ești sigur, poți descărca o aplicație precum Magisk pentru a verifica root-ul. Dacă este activ, dezactivează-l și folosește „Magisk Hide" pentru a ascunde root-ul.

4. Clear Cache și Reînregistrarea în Google Pay:
- Șterge cache-ul aplicațiilor Google Pay și Google Play Store:
- Mergi la Setări > Aplicații > Selectează aplicația Google Pay > Apasă pe „Șterge Cache".
- Repetă același proces pentru Google Play Store.
- Dezinstalează și reinstalează aplicația Google Pay.
- Adaugă din nou cardurile tale.

5. Contact Xiaomi Support:
- Dacă firmware-ul pe care l-ai instalat este oficial, dar incompatibil, contactează serviciul de suport Xiaomi pentru a verifica dacă este o problemă cunoscută cu versiunea HyperOS 1.0.10.0.
- Asigură-te că telefonul tău este în regiunea corectă (ROM globală pentru Google Pay).

6. Posibilitatea de trecere la o altă versiune HyperOS:
- Dacă versiunea HyperOS instalată nu este complet certificată pentru utilizare globală, încearcă să instalezi o versiune stabilă și oficială.