Te-ai virusat cu una dintre variantele din familia palevo, un virus destul de raspnadit care face ravagii.
Pentru asta, rezolvarea este cat se poate de simpla:
Descarca http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe ComboFix
Apoi asigura-te ca ai inchis toate programele care ruleaza (Yahoo Messenger, MozilaFirefox, etc) si ruleaza ComboFix. Te va intreba daca sa inceapa sa curete sistemul.
Confirma cu Yes de fiecare data
Nu-l opri in timp ce scaneaza si dezinfecteaza sistemul. E posibil ca in timpul rularii lui desktop-ul sa dispara, dar nu te ingrijora.
Inainte de scanare, dezinstaleaza yahoo messenger, stergi folderul yahoo din C:\Program Files si opreste System Restore.
Retine - Nu mai dai click pe link-uri primite prin facebook, nu da click pe adrese link primite prin messenger ca fiind de la cei din lista ta, eventual intreaba daca ti-au trimis un link, cei virusati trimit fara voia lor linkuri virusate la toti din lista, asa procedeaza virusul acesta de tip vierme.
Pentru alte nelamuriri, intreaba pe privat, iti voi raspunde negresit.
Sunt oarece probleme cu Yahoo. Si eu m-am chinuit o groaza sa deschid mailul si messenger-ul. Acum merg...la mine.
Nu cred ca este de la tine. nici la mine nu merge. poate au niste probleme tehnice cei de la yahoo. sper sa le rezolve repede.
Aceeasi probleba am si eu... Am dat adineauri sa intru pe mess si nu mai imi lua id-ul... am dat sa schimb parola zicea ca id-ul nu "functioneste", pe mail nu merge, am incercat. Ce sa fac?
Nici mie nu imi merge pe un id, dar pe celalalt am asteptat 1 minut si a intrat .Am trimis mail la yahoo,si au spus ca au niste probleme tehnice, deci avem de asteptat cateva ore, bafta :*
Incearca totusi sa intri pe mess de la alt calculator, daca nu iti va merge inseamna ca este o problema de la mess nu de calculator...daca nu iti intra este posibil sa iti fi spart cineva parola si sa ti`o modifice, dar nu este sigur.
Totusi fi increzatoare si incearca de pe alt calculator. Sper ca ti-am fost de ajutor. Funda?