| AKA_7404 a întrebat:

Nu stiu daca am ales corect categoria dar in fine. Stie cumva cineva pe aici cum pot sa formatez o cartela de memorie? Am o cartela SanDisk de 4GB MicroSD pe care am bagat-o in cititorul aflat in laptop. Leptopul mi-a detectat cartela la fel ca in totdeauna. Cand sa o deschid, imi spune ca "The disk in drive G is not formatted." Am selectat sa formatez cartela dar mai departe nu stiu. Am cautat pe net si am aflat ca la File system in loc de FAT32 care imi apare sa pun FAT16 parca. Eu habar n-aveam ce inseamna. Si inca sunt in ceata. La volume label la fel nu am habar iar la Format Options nici atat. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se face. Inca o chestie.cand formatez o cartela trebuie sa fie goala? Sau daca formatez cu fisiere in ea, fisierele se vor sterge? Ce eu am ocupati vreo 3GB din 4 si nu as sti ce sa fac cu fisierele. Va multumesc din suflet. Dau si funda, normal.

3 răspunsuri:
| titi a răspuns:

Fisierele se sterg la formatare.Formatarea iti pregateste cardul pentru utilizare,si de asta ai optiunile FAT, FAT16, FAT32, NTFS (file allocation table). Daca spui ca ai 3Gb ocupati, da cardul cuiva care sa-ti recupereze datele.O sa fie mult mai greu daca incerci sa recuperezi dupa formatare, un program gratuit si foarte bun e aici http://www.pcinspector.de/Default.htm?language=1

| maryellen91 a răspuns:

Da se sterg toate fisierele si nu le poti salva! si mie mi s-a intamplat cand am bagat cardul in pc imi spunea sa o formatez si am scos cititorul apoi l-am bagat iar si nu mi-a mai cerut sa o formatez! daca nu merge incearca sa bagi in pc sau laptop(ce ai tu) cu cablu de date al telefonului poate merge asa

daca vrei sa o formatezi dai simplu click dreapta format si ok!
o poti formata si in telefon!

bafta!

| AKA_7404 explică:

Titi,multumesc mult pentru program dar nu ma prind cum ar trebui sa-l folosesc. Ce ar trebui sa fac? Formatez cardul si apoi folosesc programul?