| DoarDorr a întrebat:

Nu vi se pare ca AI-ul a luat-o razna? Sau poate e "instruit" de analfabeti.
Caut ceva pe Google. Si imi raspunde: "ai vrut sa cauti..." sugerandu-mi ceva anapoda si cu grave geseli gramaticale.
Ceva in genul asta: "Unde pot citi" si imi sugereaza"Unde se poți citii".

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu mă descurc cu el foarte bine. Ideea este că trebuie să pui foarte atent întrebarea. Uneori o repet, sub alte forme, și de trei ori.

| Neimportant a răspuns:

Dimineață am obiceiul de a urmări știrile atunci când îmi savurez cafeaua, și chiar la I Like IT am văzut cum prezentau niște femei care erau total diferite una față de cealaltă, fiecare gesticula câte o mișcare, erau foarte reale, foarte frumoase, așezate in locuri minunate, dar de fapt nici nu existau, nici ele, nici acele locuri. Cu siguranță inteligenta artificiala o sa aducă multe surprize și ușor ne vom obișnui deoarece e clar că face parte din viitor și apariția roboților cu care poți sa vorbești online sau robotii care executa comenzi, ne dau de înțeles că tehnologia e puternică și unele greșeli vor fi corectate pe parcurs. Probabil că așa se va și intampla, unele meserii vor fi preluate de roboți.

| wildthing a răspuns:

Sincer sa fiu, pe mine AI-ul ma sperie...si ma intristeaza.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu are treaba cu AI-ul. Sugestiile sunt date in baza cautarilor frecvente. Daca 1000 de papagali cauta inaintea ta "reteta macaroane cu brnza" si tu incepi sa scrii "reteta maca.", iti va sugera varianta cu "brnza"

| doctorandus a răspuns:

Nu stii sa cauti pe Google. Pe Google nu pui intrebari, ca nu e ChatGPT. Pe Google cauti niste cuvinte cheie, de exemplu: Calin Georgescu New Age.

Nu intrebi: apartine Calin Georgescu de New Age?

| DandG2304 a răspuns (pentru doctorandus):

Pai tocmai asta incearca sa faca noul algoritm de la Google: sa ii vorbesti ca si lui Chat GPT, de aceea unii utilizatori au parte de Google Generative Search. Intrebi pe google, inteligenta artificala citeste articole si-ti da un raspuns. Cautarea simpla a cuvintelor cheie de veche de ani de zile, deja.
https://blog. google/products/search/generative-ai-google-search-may-2024/