| cristi202 a întrebat:

O intrebare grea (oare?) pentru cei ce le au cu domeniul graficii pe calculator. De ce intr-un fisier ce l-am lucrat in urma cu citeva saptamini in CorelDraw si in care am pus o nuanta de albastru pur, acum, cind l-am deschis, desi la valoarea CMYK (35-0-0-0) a nuantei totul e la fel, si ar trebui sa corespunda cu un albastru deschis, totusi imi apare in loc de albastru deschis un verde deschis si tipator? Si nu e prima oara cind mi s-a intimplat.

Răspuns Câştigător
| Altu a răspuns:

Nu lucrez in CYMK dar tinand cont ca restul's zero iar C este Cyan, ar trebui sa iasa o nuanta e Cyan, care nu contine verde.
Incearca sa-ti reclaibrezi monitorul lunar, niciodata o culoare nu se va vedea exact la fel pe doua monitoare, sau pe acelasi monitor daca nu este recalibrat periodic. (monitoarele vechi chiar la 2 saptamani)
Inlatura si orice ecran de protectie ai putea avea plus atentie la cum bate lumina in el, daca iti bate direct vezi un pic distorsionata culoarea.
Dar daca e sigur 35-0-0-0, 35-0-0-0 se va vedea pe alte calculatoare indiferent de ce vezi tu.

2 răspunsuri:
| skid a răspuns:

Ti-ai schimbat cumva intre timp versiunea de Corel sau sistemul de operare? Daca, da, atunci ti-am dat deja raspunsul.

| Eclectica a răspuns:

Probabil ca ai selectate niste comezi, sau pur si simplu nu salvezi la final ultima varianta. Lucrezi pe layere?