| alex495 a întrebat:

O intrebare simpla, cat va tine o baterie de laptop de 4 celule noua? Luminozitate minim, wifi off, power save mode si folosisiti laptopul pentru a dezarhiva si instala un programe?

5 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Depinde mult si de modelul laptopului, de capacitatea celulelor, de programele rulate.
Cel mai corect raspuns e daca se face o proba: acumulator incarcat 100% apoi testarea in conditiile dorite.

Exemplu http://www.notebookcheck.net/......359.0.html

Idle (without WLAN, min brightness) 7h 29min

WiFi Surfing v1.3 (IE 11) 6h 17min

video playback 5h 37min

Maximum Load (+ maximum brightness) 1h 58min

Laptopul din exemplu are 4 celule, 44Wh

La un consum de 22W - incarcare medie si o baterie de 44Wh ar tine 2 ore. La o incarcare mai mica, de 15W, ar tine aproape 3 ore (44/15=2.93h)

WiFi nu consuma mult - in jur de 1W.
Mai mult consuma ecranul si procesorul.

| alex495 explică (pentru halogen001):

Mersi mult omule happy. Am un Asus x550j si doar ca am dezarhivat un program si l am instalat intr o juma de ora s a consumat 30% aprox. Si toate erau la min si wifi off

| halogen001 a răspuns (pentru alex495):

Cu placere. E normal sa tina putin. In general bateriile de la laptopuri nu tin mult - laptopul consuma mult la dezarhivare - lucreaza si procesorul si hard disk-ul.

Consumul procesorului i7 4710HQ sau i5-4200H poate ajunge la 47W, placa video poate consuma in jur de 40-45W (daca placa video e activa, procesorul consuma mai putin).
Cu o baterie de 44Wh, cu procesorul la maxim nu ar tine nici o ora. Oricum, nu merge procesorul la maxim tot timpul.
Daca s-a consumat 30% in 30 min, inseamna ca bateria ar fi tinut putin peste 1h30min, deci consumul mediu al laptopului era de 44Wh/1, 5h = 29, 3W, o valoare normala.

| alex495 explică (pentru halogen001):

Nu stiu ce sa zic. E putin ma, low toate si doar am dezarhivat si instalat, net oprit si sa tina o ora jum? Altii joaca LOL 2 ore pe balanced cu net cu lum aproape max, sunet, fara cooler si au baterie tot de 4 cel si tot Asus

| halogen001 a răspuns (pentru alex495):

Poate bateria si-a mai pierdut din capacitate.