Stiai ca programarea este un limbaj pe care il poate invata oricine? In cadrul Hour of Code sunt puse la dispozitia oricui tutoriale gratuite si programe intuitive, potrivite pentru toti cei cu varste intre 4 si 104 ani.
Ora de Programare sau Hour of Code este un program international sustinut de nume celebre precum Mark Zuckerber, fondatorul Facebook, Bill Gates (Microsoft) si chiar Ashton Kutcher, care se va desfasura in perioada 8 – 14 decembrie 2014. In aceasta saptamana, toti cei interesati sa invete bazele programarii pot gasi pe platforma online ro.code.org tutoriale interactive si distractive, prezentate de Angry Birds si Plants vs. Zombies.
Tutorialele au grade de dificultate diverse, unele dintre ele fiind foarte usoare, asadar potrivite pentru oricine, indiferent de varsta sau cunostinte. in plus, tutorialele sunt gratuite si sunt astfel construite incat, dupa parcurgerea lor, fiecare utilizator va afla ca programarea poate fi invatata de oricine.
Anul trecut au participat la Hour of Code 15 milioane de oameni din toata lumea, iar anul acesta, organizatorii preconizeaza ca, in Romania, peste 3 milioane de oameni de toate varstele vor accesa platforma si se vor bucura de tutorialele interactive.
Ce zici? Esti si tu unul dintre ei?
Foarte interesant.Desigur ca voi incerca si eu sa le parcurg. Felicitari pentru initiativa.
Multumesc tare mult, chiar eram in cautare a unor tutoriale de programare in limba romana.
Hai sa ne punem cu burtica pe invatat.
Imi place ideea aceasta, si chiar sunt curios sa vad cum este sa iei cursuri pe internet. Urmeaza sa vedem...
Da, pot sa ajut si vreau sa fiu si eu ajutat la randul meu. Cine doreste sa imi dea add la calinmcrae pe yahoo messenger sau sa imi lase link la facebook pe privat. See ya.
Am avut la școală acest proiect și chiar m-a ajutat foarte mult, o recomand tuturor.
Da chiar cautam si eu tutoriale de acest gen in lb.romana de exemplu am 14 ani si lucrez cu TurboC++ de 6 ani
Da, vreau să particip și să învăț cât de multe lucruri, fiindcă oricât ai învăța tot nu poți să le știi pe toate. Am intrat în era tehnologiei și informația ne prinde din urmă, nu mai avem timp, suntem luați de val și trebuie să facem totul din mers.
Dacă regret ceva, atunci este faptul că înainte de 1989 nu am avut atâtea informații la liber ( foarte greu făceai rost de ele ) și am fi putut fi în fruntea celorlalte țări, că de inteligență n-am dus niciodată lipsă; dar nici acum nu e târziu și măcar generația actuală să țină cont că au în mâini o comoară pe care sunt obligați s-o păstreze și s-o ducă mai departe - pentru o viață mai bună - așa cum și-au dorit-o dintotdeauna, înaintașii noștri.