Ca o placa de baza sa suporte un procesor trebuie sa aiba in comun socket-ul si FSB-ul (Front Side Bus- viteza de transfer intre placa de baza si procesor).
Placa ta de baza suporta urmatoarele procesoare: Intel® Core™2 Duo Processor
Intel® Pentium® Dual-Core Processor
Intel® Pentium® D Processor
Intel® Pentium® 4 Processor
Intel® Celeron® D Processor
Intel® Celeron® Processor 400 Sequence
si frecvente: FSB 533/800/1066MHz.
Uite aici mai explicit procesoarele: http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=173#cpu
socket-ul este LGA 775 sau mai pe scurt 775.
Procesorul tau este cu socket 775 si FSB 800 Mhz.
In concluzie cel ce ti-a scris mai sus a scris ca sa se afle in treaba si este prost educat.
La ram conteaza asta sau nu?
Scuze pentru a doua intrebare, dar m-am speriat si am crezut ca am problema. si cu ram-ul nou, mersi mult, o zi buna
Conteaza in masura in care vrei sa pui, spre exemplu, un Windows 7 64 bit si ai numai 2 Gb este cam greoi. Daca vrei sa pui unul pe 32 bit atunci nu este chiar asa important. Nu stiu ce memorie ai dar macar 4 Gb ar fi necesari. Partea proasta este ca placa ta nu suporta de cat maxim 4 Gb (2x2 Gb). Ar fi buni mai multi.
Stiu asta (cu ram-ul), am windows 7 pe 32 bits, si oricum nu-mi voi pune pe mai multi bits, multumesc pentru ajutor
Multumesc si eu.
Si totusi de ce E5700 nu apare in lista cpu-urilor suportate de P4M890-M7,daca socketul corespunde(775),iar FSB-ul iar corespunde (800)? Procesorul trebuie sa ajunga iar eu inca sunt nelamurit.Si vanzatorul mea spus ca procesorul E5700 nu apare in lista aia.De ce?
Placa de baza este produsa inainte de aparitia acelui procesor fie si cu o zi.
In concluzie il suporta, nu?
Sigur ca da. Ti-am sus. Singurele criterii sunt socketul si FSB-ul.
Multumesc,dar daca procesorul e facut dupa placa de baza trebuie facut update la bios?
Nu.
Da, placa ta suporta acel procesor :D
http://bit.ly/TMEJvj (link generat de conversion marketing)
Iar RAM nu conteaza, conteaza doar DDR, adica daca calculatorul tau suporta DDR3 nu poti pune RAM DDR2
Andrei1124 întreabă: