| DarkillerPT a întrebat:

Pana acum ceva timp, foloseam internetul home de la RDS RCS sa hostez un server mic web (personal).
Deschideam server apache cu xampp si faceam port forwarding din router si mergea ok. Acum cateva zile am observat ca ip-ul din control panel-ul de la router (100.10x.x.xx) nu mai corespunde cu cel din whatismyip.com (82.7x.xx.xx). Am si aflat ca ala cu 100 e in private network. Daca dau ping la el merge, dar daca dau la ala cu 87 da request timed out. Am dat ambele ip-uri unor prieteni sa le dea si ei ping. Cei care nu sunt pe RDS iau time out la ambele ip uri. Cei pe RDS primesc ping doar la cel cu 100. Cum pot sa schimb sa fie iar un singur ip accesabil de oriunde? Ar trebui sa sun la ei? Ceilalti prieteni pe RDS au si ei aceeasi problema.

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Trebuie sa ii suni pe cei de la RDS si sa le ceri sa te scoata din pool-ul de adrese private si sa iti dea adresa publica de Internet.

Din cauza ca s-au cam epuizat adresele Internet IPv4, ca sa "ajunga la toata lumea" Internetul, baga un numar de clienti casnici intr-un pool de adrese private si mai "salveaza" cateva adrese IPv4 publice. Acum o vreme trecerea inapoi la adresa publica de Internet se facea cu un simplu telefon la suportul lor de Internet (deci nu call center-ul ala general pentru clienti).