PC-Sau-WORKSTATION
Buna!
Salut! vrei sa te votez si sa-ti ofer funda? Nimic mai simplu! raspunde la intrebarea de mai jos si vei fi premiat!
As dori sa aflu daca ar merita sa schimb calculatorul cu un workstation(Daca e mai performant) pentru a viziona filme HD/Blu-ray video/foto editing - (vreau sa arhivez si sa dezarhivez) si multitasking excesiv, si poate putin gameing.
Pretul incepe de la 800 pana la 1500 lei.
Acesta e PC-ul meu: HD1TB -( 4GB RAM Stiu merge mult mai mult, nu vreau commenturi pe baza acesstuia )
Placa video de 1526Mhz si QCore CPU AMD A8-5600K OC pe 4734 de Mhz
Aici sunt niste modele de care sunt interesat, va rog sa imi spuneti care dintre ele e cel mai bun, sau daca n-are rost si e mai bine sa raman cu ce am.
HP XW8600 = ( 2xCPU slot|ADICA MERG 2 PROCESSOARE IN PLACA DE BAZA) 1X Intel Xeon QuadCore X5450 3. 0Ghz si 12 MB L2 Cache) - HDD de 120GB, Placa video Nvidia Quadro FX 1700, si 8GB RAM, insa e pe DDR2 Pret 850
HP Z400 = (1XCpu Slot)Quad Core Xeon 4*2. 7 GHz Nu stiu ce CPU e doar ca e 4X - are 8GB RAM DDR3 si Quadro FX 1700 - Pret 1.450 Lei
DELL PRECISION T5500 - INTEL XEON SIX CORE L5640 6x 2. 26GHZ - 4GB DDR3 - 250GBHDD/ NVIDIA QUADRO VIDEO FX1800 | 1.385 Lei
Uite un laptop care imi place f mult si cred ca e destul de performant, dar nu sunt sigur -
Dell precision m4500 cu Intel core i7 octa core (8 nuclee) la frecventa de 1730 mhz / hdd 320 giga memorie ram 6 giga, placa video nVIDIA quadro 1 giga\ Pretul - 1.380 Lei
Vreau sa achizitionez un alt sistem din cauza ca acesta pe care il detin nu mai face fata stressului.
Mai ales processorul! cand e folosit intensiv e mereu la 80/100% asa arata doctor task manager, si se cam blocheaza sau incetineste de merge in poze sageata de la mouse.(Windowsul e in ordine si nu are paraziti sau alte prostii)
i-am tunat si motorul putin (overclocking cum se numeste.) dar nu la ajutat prea mult + in comparatie cu un 4x/Xeon 5140
(la frecventa originala 3900Mhz) e mult mai slab,(cel putin asa arata aida64 la CPU Queen - e un program pentru chestii si benchmarkuri) processorul acela e mai vechi decat al meu dar totusi scoate un punctaj mai bun.
Sunt putin in ceata
Deci daca sunt bune de ceva, va rog sa ma informati - Multumesc anticipat.
P.S
Vreau raspunsuri corecte, si as prefera sa raspunda doar cei cu EXPERIENTA! SI NU DORESC RASPUNSURI- EX: Workstationurile nu sunt pentru jocuri!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Ia-ti ceva pe Intel Xeon, isi fac treaba foarte bine, Sunt procesoare destinate pentru servere and that sort of things, si sunt superbe la capitolul multitasking excesiv)
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.135.205.26) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro