| Adi1987 a întrebat:

Pe cea mai noua si moderna placa de baza ddr5, voiam sa aleg intre 32, 64 dar se pot pune si 128, chiar si 192 GB ram mai nou, dar nu prea are rost sa iti pui asa de mult ram, nu? Ar consuma si mult curent. Cati rami ar trebui sa imi pun? Ca sa imi ajunga cam pentru orice la un PC

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Eu zic ca 32 GB de RAM la momentul actual sunt mai mult decat suficienti!
Nu ne putem insa raporta la absolut toate situatiile, softurile si programele folosite pe tot mapamondul.
Stiu si faptul ca majoritatea celor care cumpara si isi fac PC-uri de performanta o fac pentru jocuri video iar in cazuri mai rare sunt cei care lucreaza intens in softuri de genul celor editarii si crearii de filme, videoclipuri, redare 3D etc
Pentru linistea ta poti pune 64 GB RAM DDR5 dar nu ai sa ii folosesti nicicand pe toti!

Este pe acelasi principiu in care unii isi cumpara masini de 600 CP, dar pe cel mai rapid sector de drum vei folosi maxim 300 de CP si nici pe acestia!winking
restul celor 300 CP stau odihniti!

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, 16 GB e minim, 32 GB e de fapt un pic mai mult decat iti trebuie. Bine, daca rulezi un server foarte performant, poti avea nevoie de foarte mult RAM, dar ca utilizator normal (sau chiar gamer) e valabil ce ti-am spus deja.

| Robert45481 a răspuns:

Eu zic că maximul e de 32gb eu am 16 și nu am ce face cu ei am Windows 11 mă joc de la Spiderman remastered la orice joc și ajunge

| doctorandus a răspuns:

Sincer, singurul caz in care ai avea nevoie de 64 GB RAM sau mai mult este daca faci un ramdisc de 40 GB sau mai mare.