Folosesc in mare parte 2-3 parole in funcție de cât de important e contul. Nu uiți 2-3 parole
Pentru a nu uita parolele dau save în browser. Toate sunt locuri sigure, problema este să ai acces doar tu acolo.
Stocheaza-le pe un stick usb si tine-l cu tine mereu. Sau le poti nota intr-un folder pe telefon, sau pe o foita si o bagi in portofel/buzunar mai mereu. Gasesti tu solutii.
Eu folosesc 3-4 parole la toate conturile. De exemplu la ce e mai important 1-2 parole, foarte lungi dar simple in sensul ca reprezintă :o expresie, un simbol și niște cifre. Toate reprezentative pentru mine. nu am cum sa le uit. Iar la conturile nesemnificative am altele 2 cu un cuvânt, un simbol și alte cifre, la fel ușor de reținut. Dacă nu e una, e cealaltă. Le am salvate si in browser, pentru comoditate, dar nu am cum sa le uit.
Folosesc un manager de parole --> LastPass
Am binisor peste o suta de parole, dar tin minte doar una, cea de la LastPass.
Inainte aveam si eu aceeasi parola pentru diferite conturi, dar nu e cea mai inteligenta solutie.
Eu folosesc seif-ul de parole de la Kaspersky. Are un preț insignifiant în comparație cu ceea ce oferă și pot fi sincronizate laptopul, tableta și telefonul.
Folosesc LastPass cu licenta, un program care incripteaza toate parolele, fiindca am peste 100 si nu-mi permit sa le pierd ca de tinut minte nu se poate. Programul are si generator de parole complexe.
Pana acum s-a dovedit a fii cel mai bun de pe piata.
https://www.lastpass.com/
Manager de parole: Keepass, Lastpass, Bitdefender Pasword Manager; Yubikey
Cu cea din urmă ești cel mai securizat