| numarul13 a întrebat:

Pentru ca nu ma pricep vreau si eu un sfat bun. vreau sa imi cumpar un laptop si nu stiu da e vreo diferenta intre un procesor AMD Trinity, cu frecventa procesor 2.1/2.6, si Intel(R) Pentium(R), cu frecventa procesor de 2.3. Si un alt lucru ce vreau sa aflu este care dintre placa video e mai bun AMD Radeon 7500G + 7550M cu tehnologie Dual Graphics de 1 gb cu chipset AMD A70M si una integrata Intel hd graphics. va multumesc anticipat

11 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Grafica e mai puternica la amd. Insa puterea de procesare e posibil sa fie putin ai buna la Intel(trebuia sa precizezi exact modelul la Intel si la amd ca sa iti pot raspunde precis).

| numarul13 explică (pentru sltlp):

Procesor: AMD Trinity
Frecventa procesor (GHz): 2.1 / 2.6
Dimensiune Cache procesor (KB): 2MB
Tehnologie de fabricatie (microni): 32
Putere consumata (W): 17
si asta
Tip procesor: Intel(R) Pentium(R)
Frecventa procesor: 2.3 GHz
Dimensiune cache procesor: 2024 kb L3
Model Procesor: B970
asta scrie mai mult nu stiu eu sa iti spun

| sltlp a răspuns (pentru numarul13):

Ca si putere grafica, Intel e de 1.5X cat amd. Dar amd are o grafica foarte puternica.
Zi ce buget ai. Poate te ajutam cu recomandari mai bune.

| numarul13 explică (pentru sltlp):

Pai pana la 2000 ron

| sltlp a răspuns (pentru numarul13):

O varianta cu mult peste cele 2 spuse de tine, atat ca putere grafica, cat si ca putere de procesare:
http://bit.ly/13Kb4zn
Are tot ce trebuie, iar pretul este incredibil de bun.
Si un voucher pentru 1% reducere la pcgarage: 6WXBQPKQ

| GabyG a răspuns:

Procesorul Intel este mai bun. memoria cache si firma in sine (Intel) face procesoare destul de rapide. In legatura cu placa video AMD este clar raspunsul, nu recomand placile integrate, am auzit la multi ca au probleme.

| Lex169 a răspuns:

AMD este net superior in privinta performantelor grafice, putere de calcul, calcul pe secunda si multe altele.In schimb Intel este o companie care produce componente/sisteme de office(birou).In concluzie AMD este mai bun ca Intel in multe privinte.

| Me2 a răspuns:

Mai bine spune ce buget ai si ce vrei sa faci cu laptopul respectiv ca sa e indrumam noi, poate in bugetul respectiv se poate mai bine

| kteichd a răspuns:

Placa 7550M e mai buna-Mergi pe AMD e mai sigur

| johnyxus a răspuns:

Crede-ma ca amd e mult mai buna decat Intel hd graphics care din cate stiu mai mult de 128 nu au.

| numarul13 explică:

Eu la asta m-am uitat http://www.cel.ro/......m-win7-l/.
si l-as folosi in mare pentru toate mai putin jocuri poate ocazional sau ceva de genu.