| silverfaith a întrebat:

Pentru cei care ma pot ajuta : Ma ocup cu Video/foto nunti, boteze etc si tocamai am achizitionat o camera HD si doresc sa stiu ce calculator trebuie sa imi iau si de ce am nevoie sa editez, si sa ard pe DVD, HD DVD as fi bucuros sa ma ajute cineva si sa imi spuna mai detaliat cum si ce ar trebui sa fac! (am citit foarte multe pe internet si ma inereseaza si cei care mai fac asa ceva cum actioneaza )multumesc mult dau

Răspuns Câştigător
| Fredie a răspuns:

Sal. Mai nu cred ca a devenit inca o solutie rezonabila blue rayul. Nu cred ca au toti playere de acest tip. Ideea e sa codezi filamarea in mkv sau alt format video care comprima pe cel original. Poti sa oferi apoi fisierul pe un stick usb spre exemplu sau unul sau doua dvd uri. Un film de genul Avatar codat in mkv, are cam 2 GB din ce stiu eu. Asadar intra lejer pe un dvd. Intrebasem in ce format filmeaza modelul tau de camera tocmai pentru a sti ce soft iti trebuie pentru conversie. Bye.

6 răspunsuri:
| Fredie a răspuns:

Salutare. Imi cer scuze daca te supar dar pluralul de la botez e botezuri:) Pentru a te ajuta era mult mai simplu sa fi dat modelul camerei sau sa precizezi formatul in care filmeaza. Oricum ai nevoie de un pc care sa poata faca editare video, altfel spus cu o placa video puternica. Iti recomand minim nvidia GTX 260 sau ATI seria 5. (ex. 5 650). Ideea e destul de simpla: filmezi evenimentul, apoi ajungi acasa descarci in pc materialul video si incepi editarea. Adica stergi momentele care nu ti se par ok din filmare, mai faci unele retusuri de lumina, culoare, etc pe film si apoi il pui pe un dvd si l dai clientului. Softuri pentru editare sunt multe. Pinnacle Studio e una dintre cele mai cunoscute si puternice suite de acest gen.
http://www.pinnaclesys.com/......io+Family/
Bye.

| Fredie a răspuns:

Sal. Merci de funda! Revin cu intrebarea: de ce nu ti pare o solutie viabila codarea filmarii in mkv, mov ori alt format? E adevarat ca nu mai e fix aceeasi calitate ca in blue ray, insa ar fi mult mai practic de oferit filmarile catre client astfel. Bye.

| silverfaith explică:

Bine multumesc, imi cer scuze aveam gandurile impartite chestile care mi le spui astea le stiu deja ma ocup de ceva vreme dar ce voiam sa stiu daca tot te pricepi cum le dai la oameni dvdurile le faci blue ray sau pentru 3 ore de filamare faci 6 dvd normale? sau stochezi pe HDD exter cu remote si dai HDD, ma intereseaza solutia ideeala pret/acesibilitate, munca/produs asta sunt curios

| silverfaith explică:

Eu lucrez cu Pinnacle 10 pentru camerele care filmeaza cu miniDV si merge foarte bine si acum pentru camera sony care am luat-o HD am cumparat Pinacle 12 Ultimate cu optiunea de HD DVD si pot sa pun maxim 40 de minute pe DVD dublu layer si la o nunta de minim 3 ore insemna sa dau 4 dvd, dar stau si ma gandesc ca si ideea cu stikurile de 16 gb ar fi o solutie pentru cei cu televizoare cu USB timpu de copiat si prelucrat ar fi relativ scurt! Multumesc mult!

| silverfaith explică:

Pai dupa calculele avand in vedere timpul optim de descarcare/prelurare/montat Filmarea de la nunta ar fi mai bine sa o dai omului pe un hard extern. Adica este mult mai usor si calutatea este cea mi buna de ex: cine vine si imi comanda ca doreste nunta HD clar nu are Tv mic cu tub si etc are ceva plasma si care are plasma clar are si bani de isi permite si USB pe TV si asa fain frumos ii dau un HDD extern cu nunta si il leaga fain frumos la TV si vizioneaza, dar ma refer la faptul ca inainte descarci nunta o editezi in pinnacle cu inceput muzica etc si apoi o salvezi ca fisierul pe HDD care il dai clientului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salutare ati trebuie un pc sa ave minim cpu la 4000 de ghz placa video de 1 gb, ram 2 gb hard minim 500 gb si racirea foarte buna pe cpu sa nu se incalzeasca la randare.
nu te sfatuiesc sa lucrezi cu pinnacle studio nu e profesional incerca cu premier sau final cut. daca vrei mai multe detalii uite id meu de mess dj_nicador