| Mădă0611 a întrebat:

Pentru cei care stau la curte si au camere de supraveghere. Ati putea sa postati cateva imagini cu ce se vede, mai ales pe timp de noapte, pentru cele cu infrarosu?

Distrusii astia de peste drum au doua camere si una batea la mine pe gard/poarta, chiar in curte, cred, de asta vreau sa vad cat si ce vede una, si alta e fix in fata geamului meu, indreptata fix spre noi, dar la vreo 50 de metri. Eu stiu legislatia, ei "ie" dăștepț.

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

Http://youtu.be/OPKKOUQGqI8?t=149
http://www.youtube.com/watch?v=caHwVLB1PtY

Poti pune si tu cateva camere :)

33 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Daca vecinul are dreptul sa isi indrepte camera la mine in curte sau pe geam, atunci nu-mi interzice nimeni sa cumpar un telescop astronomic ca sa vad in detaliat ce se petrece la el in camera prin cea mai mica gaura neastupata de draperie, sau chiar prin geamul de la baie. Il montez si in mansarda ca sa am vizibilitate mai buna.

Nu cunoastem legile, dar trebuie sa existe una care se refera la pastrarea intimitatii. Si intimitatea aceasta nu se refera la nu te uita la un om dezbracat in casa lui, ci la a nu filma in curtea lui.
Dar cum cei care fac legea in tara este vai de ei la fel ca si aceia care o aplica, sa nu te astepti ca politia sa-ti bage in seama plangerea. Poti incerca, dar sa nu ai vreo asteptare.
Violarea domiciliului prin folosirea aparatelor video, audio si a altor sisteme tehnologiec ar trebui sa fie infractiune. Prin camerele respective iti poate urmari familia cand aceasta nu este acasa si sa poata patrunda in locuinta. Daca isi pune o gluga pe cap si o cagula, nu-l mai recunosti nici cu 10 camere.
Dar cum poti sa afli daca filmarea lui este sau nu infractiune?! Si daca este, mare mirare ca politia sa faca ceva. Ca si furtul unui telefon este infractiune; dar nu o sa vezi vreodata politia cautand telefoane furate.

| UserRo10 a răspuns:

Daca camera de supraveghere bate in drumul public nu e problema, dar chiar si daca bate 1% in curtea ta poti sa-l dai in judecata!

| Sweetdesign a răspuns (pentru suntserios):

Imi zici si mie te rog, din ce lege exact e articolul acesta?